Ny kirke på dugnad

GULVMASSAKRE: Lyden av motorsagen til Nils Heien er lyden av nytt kirkegulv og en restaurert kirke for prest Rolf Sommerseth. FOTO: ARILD FÆRAAS

GULVMASSAKRE: Lyden av motorsagen til Nils Heien er lyden av nytt kirkegulv og en restaurert kirke for prest Rolf Sommerseth. FOTO: ARILD FÆRAAS

Artikkelen er over 10 år gammel

Prest Rolf Sommerseth skal selv sjaue og rydde og er imponert over Lierskogens dugnadsånd for å få rustet opp kirken deres.

DEL

LIER: Vafler nytes, mens praten går om arbeidet som skal foregå de neste to årene for å ruste opp Lierskogen kirke. Etter at lunsjen er fortært tar prest Rolf Sommerseth på seg arbeidshanskene. Kirkerommet er de første timene på morgenen så å si blitt ryddet. Nå er det gulvet som skal til pers og motorsagmann Nils Heien drar saga på tvers av gulvet, mens prest Sommerseth følger med.

– Jeg har meldt meg til rydding og sjauing og skal også lede kulturkomiteen. Samtidig med restaurering av kirken er det spennende å se hva vi kan få til på kulturbiten. Kanskje vi kan ble Lierskogen kulturkirke, undrer han, mens flere «jobbemenn» i bakgrunnen bærer, sager og sjauer.

17. mai

Målet er at kirken i slutten av 2010 skal være i så god stand som da den ble bygget. Men 17. mai i år sikter presten og dugnadskomiteen på å åpne kirken. Da er den også klar til konfirmasjonsgudstjenester helgen etterpå.

– Jeg har i prinsippet fri 17. mai, men blir kirken åpnet til da så «har jeg ikke fri». Jeg gleder meg veldig til å ha gudstjeneste for en full kirke igjen, sier presten og legger til at han er imponert over dugnadsviljen til lokalbefolkningen.

Vil ha frivillige

Sverre Løvåsdal er i styret i Lierskogen velforening og leder dugnadskomiteen.
– Vi tar imot alt. De som vil gjøre fysisk arbeid, bidra med varer, tjenester eller bare gi penger.

Planen er å ha dugnad hver lørdag og på en del kvelder når de forskjellige gruppene er organisert.

– Vi er veldig glade i kirken vår og det er veldig viktig å ta vare på den, fortsetter Løvåsdal.

To millioner

Lier kommune bidrar med én million kroner i 2009 og nok en million i 2010 til oppussingen.
– Det hadde nok holdt til en del strakstiltak og det mest nødvendige, men med all ekstrainnsatsen håper vi på å få gjort mest mulig, sier Lier-prost, Ellen Martha Blaasvær.

Og det mangler ikke på ting å ta tak i. Utskifting av gulvet i kirkesalen er førsteprioritet og allerede satt i gang med. Ny taktekking, malearbeider, rampe for rullestolbrukere, restaurering av toalettene og snekker- og elektriske arbeider er noe av det andre som trengs å bli gjort.

Artikkeltags