Nye utfordringer som høyskolerektor

<b>Jobbskifte.</b> Statssekretær Kristin Ørmen Johnsen bytter ut en usikker fremtid som statssekretær med rektorjobben ved Høgskolen i Buskerud. Overlever regjeringen høstjakten, blir Ørmen Johnsen i statssekretærjobben til nyttår. (Foto: Scanpix)

<b>Jobbskifte.</b> Statssekretær Kristin Ørmen Johnsen bytter ut en usikker fremtid som statssekretær med rektorjobben ved Høgskolen i Buskerud. Overlever regjeringen høstjakten, blir Ørmen Johnsen i statssekretærjobben til nyttår. (Foto: Scanpix)

Artikkelen er over 14 år gammel

Kristin Ørmen Johnsen har valgt en sikker rektorjobb ved Høgskolen i Buskerud fremfor å fortsette som statssekretær i en regjering med uviss skjebne.

DEL

Kristin Ørmen Johnsen (50) er tilsatt som rektor ved Høgskolen i Buskerud. Dermed har statssekretæren fra Drammen sikret seg ny jobb før høstjakten på regjeringen begynner for alvor. Men statssekretæren i Kommunal- og regionaldepartementet avviser at usikkerhet rundt hvorvidt Bondevik-regjeringen overlever budsjettforhandlingene har hatt betydning for jobbskiftet.
- Rektorstillingen dukket opp nå, og var en spennende utfordring. Dessuten er det i hjemfylket mitt, sier Ørmen Johnsen, som synes det er litt for tidlige å begynne å glede seg til den nye jobben. Hun fortsetter som statssekretær fram til nyttår. Så venter det en måneds ferie, før hun tiltrer rektorjobben 1. februar neste år.

"Litt trist". - Det blir litt trist å slutte som statssekretær, vedgår Ørmen Johnsen.
- Jeg vil si det slik at jeg går fra én spennende jobb med mange utfordringer til en annen spennende jobb med mange utfordringer, fortsetter hun.
Rektorstillingen er på åremål, i første omgang fire år, med mulighet til forlengelse. Ørmen Johnsen vil ikke antyde hvor langt perspektiv hun har på rektorjobben.
- Det kan jo dukke opp en statsrådsjobb, for eksempel?
- Det vil jeg ikke spekulere i, sier drammenskvinnen, som overtar rektorjobben etter Hans Anton Stubberud. Han har seks år bak seg som øverste leder ved Høgskolen i Buskerud.

Ikke lenger valg. Stubberud ble i sin tid valgt som rektor. Nå har Høgskolen i Buskerud gått bort fra å velge rektor. En lovendring i sommer gjør at høyskolene kan bestemme selv om de vil tilsette eller velge rektor.
- Vi har valgt å tilsette ikke bare rektor, men også ledere på avdelings- og instituttnivå, sier avtroppende rektor Hans Anton Stubberud.
Rektorstillingen ble lyst ut på vanlig måte, og Kristin Ørmen Johnsen var en av tre søkere. Stubberud søkte ikke. Når Ørmen Johnsen overtar, skal Stubberud ha studiepermisjon en periode.
Kristin Ørmen Johnsen ble utnevnt til statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet i oktober 2001. Asyl- og flyktningpolitikken har vært Ørmen Johnsens spesialfelt i statssekretær-jobben.

Erfaren. 50-åringen er godt kjent ved Høgskolen i Buskerud. Da Erna Solberg kalte henne til tjeneste i maktens innerste korridorer, var hun dekan ved avdeling for helsefag ved høyskolen. I perioden fra 1997-2001 var hun pro-rektor.
Ørmen Johnsen har embetseksamen i sykepleievitenskap, og har ledet både nasjonale og internasjonale prosjekter innenfor sitt fagfelt. Hun har også bred politisk erfaring, etter flere perioder i formannskap og bystyre i Drammen.
Rektor Hans Anton Stubberud sier skolen er svært godt fornøyd med at Ørmen Johnsen er ansatt i rektorstillingen.
- Mens andre høyskoler har hatt nedgang i antall studenter, har vi fått 20 prosent flere studieplasser de siste fem årene. Skolen skal fortsatt ekspandere, sier Stubberud, og mener skolen har fått riktig person ved roret for videre ekspansjon.
Kristin Ørmen Johnsens fratreden som statssekretær skulle egentlig offentliggjøres først i statsråd fredag, men fordi rektoransettelsen er offentlig, bestemte regjeringen å gå ut med nyheten allerede i går.

Herborg Bergaplass
herborg.bergaplassdt.no

Artikkeltags