Drammens Tidende fikk hederlig omtale

Fra Gjerpenkollen har du panoramautsikt over Drammensfjorden. Mange av kjøperne her fikk et ubehagelig innsyn i eiendomsbransjens mørke sider med på kjøpet. Dette avdekket Drammens Tidenes journalister i saken «Panoramautsikt til det grå eiendomsmarkedet».

Fra Gjerpenkollen har du panoramautsikt over Drammensfjorden. Mange av kjøperne her fikk et ubehagelig innsyn i eiendomsbransjens mørke sider med på kjøpet. Dette avdekket Drammens Tidenes journalister i saken «Panoramautsikt til det grå eiendomsmarkedet». Foto:

Gravesaken om boligskandalen på Gjerpenkollen fortsetter å høste ros.

DEL

DRAMMEN: Denne helgen går journalistkonferansen Gull og Gråstein av stabelen, og stort og smått fra bransjen på Østlandet samles hele helgen gjennom i Drammen.

På konferansen, som arrangeres annethvert år, deles det også ut priser for de journalistiske prosjektene som har vunnet hovedprisene de to siste årene i de ulike fylkenes lokallag. Det deles også ut hederlig omtale.

Boligskandale på høyt nivå

Under årets prisutdeling fikk Drammens Tidendes sak om boligskandalen på Gjerpenkollen, som i fjor vant hovedprisen hos Norsk Journalistlag Buskerud, nettopp det.

Saken handler om hvordan boligkjøpere uten egenkapital ble lurt til å kjøpe leilighet i den tro at de skulle få låne manglende egenkapital av selger. Det gikk ikke bra, og historien om Gjerpenkollen er fortellingen om tvangssalg, nøkler på avveie og ulovlige lån som ikke synes i regnskapet.

Saken ble skrevet av journalistene Karianne Braathen, Knut Erik Friis, Hennie Firing-Hansen, Hanne Austad og Herborg Bergaplass.

– Jeg er veldig glad for hederen. Det er fint at grundig journalistikk verdsettes i en tid med mye flyktige nyheter. Metodisk gikk vi nye veier, og det viste seg å gi resultater, sier Herborg Bergaplass.

– Når det deles ut lokale priser for god journalistikk, mener jeg at Drammens Tidende bør være en naturlig kandidat til å vinne dem. Derfor er det med glede jeg gratulerer journalistene som står bak avsløringen, sier konstituert ansvarlig redaktør i Drammens Tidende, Espen Sandli.

Artikkeltags