Etter en knallsesong med plass på det sterke norske verdenscuplaget og imponerende plasseringer, ble det en heller tung fjorårssesong for Kim Roar Hansen. Unggutten kom ikke med på A-landslaget, mistet hoppdressen etter et COC-renn, sto over neste renn og ble utestengt fra skiflygingsrennet i Vikersund fordi han kom for sent hjem fra en bytur foran et renn i Finland.
Heller ikke resultatene var som forventet, men likevel mer enn gode nok til å beholde plassen blant landets nest beste hoppere, et uttak som ble offentliggjort i går. Og Kim Roar Hansen bedyrer at han er glad for at han har beholdt plassen på B-landslaget, men det er slett ikke sikkert han vil beholde den plassen dersom han ikke viser de holdninger landslagsledelsen ønsker.

BYTURER. Nå skal Lier-hopperen i et møte med B-landslagets trener, Kjetil Strandbråten, som ikke legger skjul at han da vil stille krav til Hansens holdninger foran kommende sesong. Hovedpersoner er imidlertid ikke villig til å legge seg flat. Hansen mener han slett ikke har gjort noe særlig galt i sesongen som var.
- Jeg angrer ikke på at jeg tok meg en bytur, og vil fortsatt ikke sitte på hotellet å glo i veggen på en lørdagskveld. Det er ingen maksimal oppladning for meg å krype til køys klokken 22 om kvelden. I Finland var jeg hjemme på hotellet klokken 02 om natten. Det er kanskje litt sent, men det avhenger jo mye av når det er renn neste dag, sier Hansen som vedgår at han også tok seg et par pils under byturen.
- Jeg vil ikke slutte å ta meg noen øl av og til selv om jeg er på B-landslaget, sier Hansen som imidlertid angrer på én ting fra fjorårets sesong.
- Det å glemme hoppdressen var litt dumt, og det skal jeg gjøre det jeg kan for at ikke skjer igjen, sier landslagshopperen som foreløpig ikke vil uttale om han er topp motivert foran den nye sesongen.

STILLER KRAV. Heller ikke Kjetil Strandbråten er særlig taletrengt om saken.
- Jeg er glad for at Kim Roar har fått en plass på laget. Han er mer enn godt nok kvalifisert, men jeg ønsker ikke å kommentere hans holdninger i avisen. Men det er klart at vi stiller krav til dem som skal være på landslaget, sier Strandbråten som bekrefter at han skal ha et møte med Kim Roar Hansen med dette som ett av temaene.
PS.
Ole Christen Enger fra Konnerud tok som ventet steget opp på B-landslaget etter et sterkt comeback i fjor. Sigurd Pettersen fra Rollag & Veggli ble som ventet tatt ut på A-landslaget.
PER-JAN BREKKE
[email protected]