1,7 mill. ekstra til kollektivtrafikken

Det er ikke uvanlig at Vidar Havellen må stå på bussen som kjører mellom Drammen og Oslo, på vei hjem fra jobb. Etter at Buskerud kollektivtrafikk AS reduserte rutetilbudet midt i rushtiden stiller han spørsmål ved sikkerheten til passasjerene.

Det er ikke uvanlig at Vidar Havellen må stå på bussen som kjører mellom Drammen og Oslo, på vei hjem fra jobb. Etter at Buskerud kollektivtrafikk AS reduserte rutetilbudet midt i rushtiden stiller han spørsmål ved sikkerheten til passasjerene. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fylkestinget vedtok økt bevilgning til kollektivtrafikken.

DEL

BUSKERUD: -Drammens Tidende har de siste dagene skrevet om at blant annet pendlerne opplever redusert tilbud etter kutt i rutetilbudet i Buskerud.

– Forrige uke måtte minst ti av oss stå på bussen hjem fra Sandvika i 100 km/t. Tenk deg konsekvensene ved en eventuell bråbremsing, sier Vidar Havellen tidligere i uken. 

Reetablerer rutekuttet

Fylkestinget vedtok torsdag den økte bevilgningen på 1,7 millioner kroner til kollektivtrafikken, skriver Buskerud fylkeskommune på sine nettsider.

– Vi bevilger pengene for å reetablere rutekuttet som ble innført av styret i Buskerud Kollektivtrafikk 26. mars, sier Trond Johansen, gruppeleder for KrF og leder for hovedutvalget for samferdselssektoren i Buskerud fylkeskommune.

Han la fram forslaget på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre, og fikk flertall på dette.

Pengene skal går også til å innføre timestilbud mellom Bragernes og Strøtvet til klokka 23 hver kveld og til å dekke videreføring av kveldstilbudet til/fra Sigdal som bare er finansiert fram til sommeren. 

LES OGSÅ: Bussen var for full - kjørte fra pendlere

Ville styrke ytterligere

Arbeiderpartiet foreslo i debatten at kollektivtrafikktilbudet ble styrket ytterligere.

– Vi foreslår at budsjettet for kollektivtrafikk styrkes med 5 millioner kroner blant annet for å redusere rutekutt i Buskerud Kollektivtrafikk AS sitt styre 26. mars i år, sier Roger Ryberg, gruppeleder for Arbeiderpartiet.

LES OGSÅ: Kan få tilbake nedlagte bussruter

Artikkeltags