40 mill. til Oslofjordtunnelen

Oslofjordtunnelen ble mandag morgen stengt på grunn av et vogntog med motorstans.

Oslofjordtunnelen ble mandag morgen stengt på grunn av et vogntog med motorstans. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Regjeringen bevilger penger til nytt evakueringsrom og nye lys i Oslofjordtunnelen.

DEL

HURUM: Etter den voldsomme brannen i fjor sommer har det vært behov for å utbedre sikkerheten i Oslofjordtunnelen. Nå bevilges det 40 millioner kroner i revidert statsbudsjett til strakstiltak i tunnelen.

De skal gå til et nytt evakueringsrom og til å innstallere ledelys som viser retningen i tunnelen.

- Tunnelen er ikke trygg nok slik den fremstår i dag. Det har vi sett flere eksempler på, sier Torgeir Micaelsen, Aps leder i finanskomiteen på Stortinget.

LES OGSÅ: Slik kommer du deg ut av Oslofjordtunnelen

Evakueringsrom

Statens vegvesen har allerede bestemt at det skal bygges et nytt tunnelløp i Oslofjordunnelen, finansiert med bompenger. Dette arbeidet er ikke beregnet til å være ferdig før i 2017. I mellomtiden skal strakstiltakene bedre sikkerheten i tunnelen.

LES OGSÅ: Brystkreftopererte skal få nye pupper raskere

De siste tre årene har det vært sju branner og tre branntilløp i tunnelen, viser en rapport fra Transportøkonomisk Institutt (TØI). Dette gjør at tunnelen ikke overraskende er den verste på statistikken i tre-årsperioden fra 2008 til 2011.

LES OGSÅ: Vogntog med 30 tonn papir brant

Går godt

Forslagene som finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) la frem i dag er endringene i forhold til årets budsjett. Johnsens hovedkonklusjon er at utviklingen i Norge er god. Vi klarer oss godt etter tilbakeslaget under finanskrisen. 

LES OGSÅ: Tunnelen kan bli stengt lenge

- Verdiskapingen har nå økt i ni kvartaler på rad. Sysselsettingen er høyere enn toppnivået i 2008, og arbeidsledigheten holder seg lav. Med Regjeringens forslag til revidert budsjett legger vi til rette for at den gode utviklingen i norsk økonomi kan fortsette, sier han i en pressemelding i dag.

LES OGSÅ: Utsetter bygging av nytt nødnett

Artikkeltags