Akhtar Chaudhry (SV): - Skadelig for integreringen

- Juletradisjonen er en viktig del av vår felles arv, og jeg ser ikke noen som reagerer på at denne vises frem i skolen, sier Stortingets visepresident Akhtar Chaudhry (SV). Chaudhry er den første med innvandrerbakgrunn som er valgt inn i presidentskapet

- Juletradisjonen er en viktig del av vår felles arv, og jeg ser ikke noen som reagerer på at denne vises frem i skolen, sier Stortingets visepresident Akhtar Chaudhry (SV). Chaudhry er den første med innvandrerbakgrunn som er valgt inn i presidentskapet Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

SV-politikeren Akhtar Chaudhry mener ekskludering av juletradisjoner er skadelig for integreringen i Norge.

DEL

OSLO: -  Å ekskludere dette er rett og slett misforstått integrering. Det kan være skadelig for integreringen til den norske kulturen. Julenisser og nisseluer symboliserer noe av kjernen ved julen, sier stortingspolitikeren.- Juletradisjonen er en viktig del av vår felles arv, og jeg ser ikke noen som reagerer på at denne vises frem i skolen, sier Chaudhry, som mener at man må være åpne om tradisjoner og kulturarv.

LES OGSÅ: Nekter barn å bruke nisselue

Chaudhry, som er visepresident i Stortinget, mener de eneste begrensningene på hva skolen kan nekte, er forkynning av religiøse tekster.

- Drammen i fremskutt posisjon

- Dette er en kjedelig sak. Drammen er sammen med Groruddalen i fremskutt posisjon hva gjelder flerkulturelt samfunn i landet vårt, og må gå foran med et godt eksempel, sier SV-politikeren.

Chaudhry mener ordningen som mange skoler praktiserer nå - alternative opplegg for de som ikke ønsker å være med på en julesamling i kirker - er en ålreit løsning.

LES OGSÅ: Nekter barn å bruke nisselue

- Men jeg oppfordrer mine barn til å gå i kirken, og forstå hvordan man oppfører seg der, så lenge man ikke må delta i religiøse aktiviteter.

HVA MENER DU OM NISSELUE-NEKTEN? DELTA I DEBATTEN HER!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken