AUF: - En ufattelig tragedie

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Fredag ettermiddag ble AUFs sommerleir på Utøya rammet av en ufattelig tragedie, skriver AUFs leder i en pressemelding. Les den her.

DEL

HOLE/OSLO: Unge mennesker ble skutt og drept. Flere er hardt skadd og ligger på sykehus. Alle som var på Utøya denne fredagen, vil være preget av det som har skjedd for resten av sitt liv. Deres nærmeste og pårørende har vært utsatt for store påkjenninger. I natt går våre tanker til alle dem som er berørt av den grusomme ugjerningen.

Del på Facebook

Vi tenker på dem som har gått bort. Vi tenker på deres nærmeste. Vi tenker på alle som opplevde mange timer med frykt for sitt eget liv. AUF vil aldri glemme dem vi har mistet. Vi føler med alle i sorgen og fortvilelsen. Fra hele landet har varme tanker og støtte strømmet mot oss.

Det takker vi for.

Vi føler at mange står sammen med oss i denne fryktelige situasjonen. Jeg vil også takke alle som har stilt opp for oss fra hjelpeapparatet, fra helsevesenet og fra politiet, fra lokale og nasjonale myndigheter. Den grusomme handlingen på vår sommerleir faller sammen med bombeangrepet i Oslo. Politiet etterforsker ugjerningen. De skyldige skal få sin straff. Men alle skal vite at AUF aldri vil la seg tvinge eller true til taushet. I kveld følger vi oppfordringen fra en av våre fineste sanger:

Ta hverandre i handa, og hold!

Eskil Pedersen
Leder i AUF.

 

Artikkeltags