Gå til sidens hovedinnhold

Beskriver drapssiktet drammenser som «tikkende bombe»

Artikkelen er over 10 år gammel

Drammenseren (22) som er siktet for drapet på Levi Sørensen har forklart at han mente det var bedre å skyte enn selv å bli skutt.

KRISTIANSAND: Fire dager før Levi Sørensen (20) ble skutt, skåret med kniv i halsen og dumpet i elven Otra i Kristiansand, flyttet drammenseren inn i leiligheten til Sørensen skriver VG Nett i dag.

Hvorfor drammenseren var i Kristiansand er uvisst. På sin Facebook-side skrev han allerede tidlig i juli at han var i byen. 8. juli skal drammenseren ha blitt venn med Levi Sørensen på Facebook.


Fire kamerater som oppholdt seg i leiligheten til Sørensen skal ha festet hele onsdag 14. juli. Det har blitt hevdet av vitner at drammenseren og en kamerat var i pillerus denne kvelden.

LES OGSÅ: Drapssiktet er fra Drammen.

Kranglet om pistol

VG Nett skriver i dag at flere vitner skal ha sett Sørensen og 22-åringen fra Drammen krangle om en pistol tidligere på kvelden.

Etter å ha vært på pub skal pistolkrangelen mellom de to kameratene ha blusset opp igjen.

– Vent og se hva som skjer med NN (den drapssiktede mannen red.anm.). Jeg skal skyte ham med ei rifle, skal Sørensen ha sagt.

– Jeg følte meg truet av Levi. Jeg tenkte at det bedre at jeg skyter ham enn at han skyter meg, har 22-åringen forklart til politiet. Han hadde kun en kule i den finkalibrede pistolen, og tok derfor også med seg en kjøkkenkniv skriver VG Nett.

Motstridende forklaringer

Sammen med en kamerat skal 22-åringen ha gått inn på soverommet til Sørensen. 22-åringen skal ha rettet pistolen mot Sørensens hode og ha uttalt «Du har køddet med feil person» og trukket av.

En fjerde person som lå i nabosengen på dette rommet har forklart at han våknet og så to rusede menn med pistol og kniv som sto å smilte inne på soverommet. Ifølge denne mannen var det den andre mannen som avfyrte skuddet og knivstakk Sørensen etter kommando fra drammenseren.

Drammenseren har imidlertid påtatt seg all skyld for drapet på Sørensen.

Den andre mannen (22) har nektet straffskyld etter siktelsen. Han tok sitt eget liv på fengselscellen i august i fjor.

Tidligere straffedømt

Den 22 år gamle mannen fra Drammen er tidligere straffedømt og har vært i det offentlige hjelpeapparatet i mange år.

I 2005, 16 år gammel, ble drammenseren dømt i Drammen tingrett for ran og hasjbruk. Ranet skjedde ved at han sperret en kvinne inn i en sidevei og grep fatt i kvinnens veske og bærepose.

Drammenseren fikk på denne tiden oppfølging av barnevernet fordi han «vanket i kriminelle miljøer». Barnevernet skal ha vært bekymret for om gutten levde på byen og misbrukte narkotika.

22-åringen skal flere ganger ha vært i politiets søkelys, men har ikke blitt straffedømt etter 2005.

En rettspsykiatrisk undersøkelse har konkludert med at 22-åringen er strafferettslig tilregnelig. Han beskrives med dyssosial personlighetsforstyrrelse på grensen til psykopati.

Familien beskriver 22-åringen som en «tikkende bombe når det gjelder kriminalitet».

Tiltalen fra riksadvokaten er snart klar.

Kommentarer til denne saken