Biskop møter imam på kulturkveld

Samarbeider: Imam Ahmad Noor og sogneprest Ivar Flaten er opptatte av et godt samarbeid på Fjell. Foto: Kyrre Lien

Samarbeider: Imam Ahmad Noor og sogneprest Ivar Flaten er opptatte av et godt samarbeid på Fjell. Foto: Kyrre Lien

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Fjorårets kulturkveld på Fjell gjentas i år, med besøk av biskop og kamerunsk musikk i fjell menighet.

DEL

DRAMMEN: Biskop Laila Riksaasen Dahls visitas til Fjell og Strømsø menigheter markeres med en åpningskveld i dag.
Kvelden har fått tittelen «Møtestedet Fjell» og er arrangert i samarbeid med både moské og skole. 

– Kulturkvelden er en markering av Fjell som møtested og vårt ønske om å være møtested for alle, forteller sogneprest Ivar Flaten.

Del på Facebook

Starten på en tradisjon

I fjor ble den første felles kulturkvelden arrangert av Fjell menighet og nabomoskeen Minhaj Ul Quran.

– For første gang har kirke og moské samarbeidet om opplegget fra begynnelsen, og deltar på like fot under arrangementet. Det er en gledelig nyhet, synes vi, sa Ivar Flaten den gangen.

I kveld gjentas suksessen, men i anledning bispevisitas fra biskop Laila Riksaasen Dahl.

Skoleelever framfører

Vaktoe Jama kommer med bandet sitt og framfører musikk med røtter i Kamerun og kirkeorganist Galina Trintsoukova skal spille både flygel og orgel. Det blir hilsener fra biskop og imam, men også barn unge står for mye av programmet i kveld.

Elever fra Fjell skoles 5. klassetrinn skal framføre «Sammen for livet», et program satt sammen av tekster og melodier av Ivar Skippervold og Halvdan Sivertsen. Elever fra Galterud skole og en jentegruppe fra moskeen deltar også med innslag. Etter programmet er det sosialt samvær i kirkens peisestue med enkel servering.

Bispevisitasen

Kulturkvelden er bare starten på Laila Riksaasen Dahls visitas til Strømsø prestegjeld som består av både Fjell og Strømsø menigheter.

I morgen besøker hun Kvinnetrimmen i Fjell kirke, som er et samarbeidsprosjekt med Fjell 2020, Buskerud pakistanske kvinneforening og flere.
Torsdag deltar biskopen på nabokaffen, et «vaffelprosjekt» for elevene på Galterud og andre. Klokken 19 er det kveldsmesse.

Høydepunktet kommer kanskje på søndag. Klokken 11 blir det visitasgudstjeneste i Strømsø kirke med preg av byjubileet med glimt av gudstjenesten for 200 år siden.

Stabene i Fjell og Strømsø deltar sammen med prosten, biskopen og mange gjester. Biskopens visitasforedrag gir en oppsummering av visitasen og holdes umiddelbart etter gudstjenesten i Strømsø kirke. Etter gudstjenesten er det stor kirkekaffe i Strømsø menighetshus.

Artikkeltags