Bistår i søket etter Sigrid (16)

En gruppe fra Norges Røde Kors deltar i leteaksjonen etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne i skogen rundt Skullerudstua tirsdag. Nå bistår Buskerud Røde Kors i letearbeidet sekstenåringen.

En gruppe fra Norges Røde Kors deltar i leteaksjonen etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne i skogen rundt Skullerudstua tirsdag. Nå bistår Buskerud Røde Kors i letearbeidet sekstenåringen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Flere lokale fra Røde Kors bidrar i dag med å lete etter Sigrid Schjetne (16) i Oslo

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

OSLO:Søket etter savnede 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne fortsetter for fullt i Oslo i dag. Hjelpekorpset til Buskerud Røde Kors har sendt ut flere frivillige for å bidra i søket.

LES OGSÅ: Over 400 frivillige leter etter Sigrid (16)– Det er i alt 32 stykker som reiser inn til Oslo fra nedre Buskerud i dag. De vil blant annet gå i manngard, og bistå i søkene som det er lagt opp til fra de som leder aksjonen, sier leder Tommy Ødegaard i Distriktsråd Hjelpekorps i Buskerud Røde Kors.

Han sier de frivillige både skal lete i skogsområder og bebodde strøk.

Sender inn fortløpende

Korpsleder i Drammen Røde Kors sier de sendte tre frivillige på morgentimene i dag.
 
– Vi har sendt inn tre stykker til Oslo for å hjelpe til i søket. De blir nå underlagt det «crewet» som har ansvar der, og vil få oppgaver av dem, sier korpsleder Thomas Evjen i Drammen Røde Kors.

LES OGSÅ: Mirakelkvinnen fra Hurum

Han sier oppgavene til de tre innsendte vil bestå av å søke til fots i både skogsterreng og bebodde områder.

– Vi vil sende inn flere fortløpende etter hvert som medlemmene våre har anledning til å dra inn. De har varslet om bistand fra hele Østlandet, og da sender vi inn så mange som mulig så lenge de trenger hjelp, sier Evjen.

Håper på nye funn

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble sist sett da hun tok farvel med en venninne i Vetlandsveien i Oslo rundt midnatt lørdag. Siste livstegn var da hun sendte en SMS til en venninne mens hun var på vei hjem. Meldingen ble sendt klokka 00.15. Da 16-åringen ikke var kommet hjem klokka 00.30, slo familien alarm.

LES OGSÅ: Ble plutselig borte

Klokka 12 i går kom beskjeden om at forsvinning nå regnes som en krimsak av politiet.

Både Evjen og Ødegård sier at de håper at bistanden kan bidra til å gjøre nye funn i saken.

– Vi håper det, og lever i det beste håpet. Det gjør vi alltid, sier Evjen.

LES FLERE NYHETSSAKER HER

Artikkeltags