Gå til sidens hovedinnhold

Bombetrussel mot bedrift i sentrum

Artikkelen er over 10 år gammel

Politiet sperret av et kvartal i Drammen etter at det er kommet bombetrusler mot et firma. Bygget er gjennomsøkt uten at man har funnet noen bombe.

Politiet fikk kl. 13.05  melding om at ansatte i et firma i Øvre Storgate i Drammen sentrum hadde mottatt en telefon om at det befant seg en bombe i bygningen.

Like før klokken 16. ble en ung mann pågrepet like ved stedet hvor bombetrusselen ble ringt inn. Politiet vil ikke si noe om pågripelsen. Men vitner på stedet så at politiet beslaglag en telefon og førte mannen bort fra området.

Og like før klokken 17. kunne politiet informere om at det ikke var funnet noen bombe i bygget. Spesialhunder har gjennomgått bygget sammen med bombegruppa fra Oslo uten at man har funnet noe. De ansatte i Fulfilment og andre som ble evakuert kan nå gå inn i bygget igjen.

Del på Facebook

- Jeg følte meg redd

Det er ansatte i Fulfilment som tok i mot telefontrusselen ved 13-tiden. I følge ansatte er de ikke kjent med hvem som står bak innrigningen. Fulfilment er et tele-marketing selskap. De har 15 ansatte i Drammen.

Maria Koch som jobber i selskapet forteller at de fikk beskjed om at det var en bombe i bygget og at den ville gå av om 80 minutter. Den fristen har nå gått ut.

- Da måtte vi bare forlate bygningen. Det var litt ekkelt. Jeg følte meg redd, forteller Koch.
 
Fulfilment AS er et av Norges største telesalgfirmaer og har callsentere i Drammen,Tønsberg, Hamar, Skien, Fagernes og Kongsvinger. Selskapet har i dag over 290 ansatte. Fulfilment hadde i 2009 driftsinntekter på 89 millioner kroner og et overskudd før skatt på 9,2 millioner kroner.

Største aksjonær i Fulfilment er Lars Christian Wold bosatt på Snarøya.

Bombegruppa er på plass

Politiet iverksatte evakuering av denne byningen og har sperret gatene i området rundt.  Store politistyrker, brannvesen og ambulanse er på stedet.
 
Politiet har heller ingen formening om hvem innringeren er.

- Det må etterforskningen vise, sier innsatsleder Åse Marit Vika.

(Artikkelen fortsetter under videoen)Politiet kan ikke bekrefte at trusselen er reell, men vil tilkalle mannskaper og bombehund fra Oslo politidistrikt som skal undersøke bygningene.

- Bomebegruppa fra Oslo er på stedet nå, for å gjennomsøke bygningen, sier operasjonsleder Sven Røsaker ved Søndre Buskerud politidistrikt til dt.no klokken 14.15.

Politiet på stedet mener det kan gå lang tid før gaten åpnes igjen. Hele kvartalet, bortsett fra teateret er evakuert.

- Inntil videre vil vi holde bygningene evakuert, og gatene i området vil være stengt for trafikk. Politiet har rutiner som må følges før man tar seg inn i en bygning som det er ringt inn en trussel mot, sier politistasjon Øyvind Aas ved Drammen politistasjon.

Sperringene får ingen innvirkning på offentlig transport.

Kommentarer til denne saken