Nathakorn Janpradub (18) hadde det tungt på ungdomsskolen.

– Jeg ble mobbet og holdt utenfor fordi jeg var annerledes og asiat. Det var både nordmenn og elever med annen minoritetsbakgrunn som plaget meg, forklarer Nathakorn.I dag går han på Vg2 restaurant- og matfag ved Åssiden videregående, og opplever heldigvis ikke tilsvarende der.

– Her er det ikke noe sånt, smiler Nathakorn.

Onsdag spurte vi 20 personer med minoritetsbakgrunn om de har opplevd hverdagsrasisme. Svarene kan du lese ved å trykke videre på hovedbildet.

Debatten raser

Debatten om norsk hverdagsrasisme har rast i media og på sosial medier de siste dagene. Tirsdag skrev Drammens Tidende om flere profilerte personer med flerkulturell bakgrunn og deres møte med hverdagsrasismen i Norge.

Flere fortalte om stygge episoder. SV-politiker Sadi Emeci var på handletur med sønnen (6). En dame som snek foran seksåringen i kassakøen sa at gutten fortjente å stå bak fordi han var en svaring. Deretter ba hun far og sønn pelle seg hjem dit de kom fra.

Rektoren ved Spikkestad ungdomsskole, Haydar Øzbal, opplevde at tidligere lærerkolleger tok det for gitt at han ikke var lærerutdannet. De gikk ut i fra at han var kvotert inn i jobben fordi han var innvandrer.