Fungerende leder i Venner av Bærum Sykehus (VBS), Hartvig Munthe-Kaas, er ikke nådig med prosessene i Vestre Viken etter at Budstikka torsdag fortalte at departementet ikke har bedt om at Drammen skal være større enn Bærum sykehus.

Del på Facebook

– Drammensmafiaen kjører med skjult agenda. Før var tilliten tynnslitt, nå er den fullstendig borte, sier Munthe-Kaas til Budstikka.no.

Han mener de sterke ordene er dekkende for hva VBS mener.

– Er det ikke mafia det er da? Jeg står for den beskrivelsen, sier Munthe-Kaas.

LES OGSÅ: Foreslår å legge ned føden på Kongsberg


Ifølge Munthe-Kaas består mafiamobben av administrerende direktør og styreleder, muligens også ordfører og rådmann i Drammen samt Buskerud-benken til Arbeiderpartiet.

Han mener ledelsen og administrasjonen kjører en skjult agenda, og at verken Nils Fr. Wisløff eller fungerende styreleder, Ørmen Johnsen, holder sine løfter om at Drammen skulle være helsehovedstaden i regionen.

– Etter dette har de kjørt en strategiprosess der de snikoverfører sentrale funksjoner til Drammen, sier Munthe Kaas.

Han peker på at ingen i ledelsen eller brukerrådet i Vestre Viken ivaretar interessene til Asker og Bærum.

– Brukerrådet er et mikrofonstativ for ledelsen, uten egne vurderinger og utøver ikke ombudsfunksjonen på vegne av brukerne i Vestre Viken, sier han.

LES OGSÅ: Store kutt i Vestre Viken

Gode tjenester viktigst

Statssekretær Robin Martin Kåss i Helse- og omsorgsdepartementet har ifølge Budstikka.no slått fast at det ikke var gitt direktiver om ett områdesykehus i Vestre Viken.

– Vi har ikke gitt noen sentrale føringer om at det skal være ett hovedsykehus i Vestre Viken. Om Vestre Viken velger å satse på ett såkalt områdesykehus, eller organiserer seg på annet vis, er ikke vi så opptatt av. Det vi er opptatt av er at foretaket organiserer seg så de gir gode tjenester til pasientene, sa Kåss til Budstikka.

Han slo fast at Bærum sykehus også i fremtiden er avhengig av et meget sterkt sykehus.