Gå til sidens hovedinnhold

DT på iPad

Artikkelen er over 10 år gammel

Som en av de første norske aviser kan du lese Drammens Tidende både på iPad og lesebrett.

DRAMMEN: Drammens Tidende er en av tre norske aviser som er med i et pilotprosjekt regi av Mediebedriftenes Landsforening (MBL). De tre avisene i prosjektet er Drammens Tidende, Aftenposten og Nordlys.

Målet med lesebrettprosjektet er å utvikle en felles elektronisk publiseringsplattform som passer for små og store mediebedrifter i Norge.

 

Egen iPad-versjon

Til tross for at iPad fortsatt ikke er lansert i Norge, er det mange nordmenn som har skaffet seg en i utlandet. Nå lanseres Drammens Tidende i en versjon som både er tilgjengelig på iPad og på lesebrett.

– Vi redigerer nå avisen slik at den blir tilgjengelig på iPad. Foreløpig er iPad-versjonen veldig lik papirversjonen, men på sikt ønsker vi å utvikle den videre med løpende oppdateringer og mer interaktivitet, forteller Geir Arne Bore, sjefredaktør i Drammens Tidende.

Les redaktørbloggen: Drammens Tidende på lesebrett og iPad
 

Rekrutterer lesere

For å få brukererfaringer og respons, skal det deles ut lesebrett til 200 testpersoner. På den måten skal deltakeres medievaner kartlegges og digitale erfaringer høstes.

Universitetslektor Espen Reiss Mathiesen fra Universitetet i Stavanger skal bruke resultatene fra testpanelet i sin doktorgradsavhandling.

– Norske mediebedrifter har gått sammen for å finne en best mulig metode for å omgjøre dagens avisprodukt til et fullverdig og lesbart elektronisk produkt på lesebrett og iPad. Vi inviterer nå et bredt spekter av lesere til å teste ut lesebrett-versjonen. Ipad-brukere kan få teste avisene gjennom en egen applikasjon mot at vi får vite hvem brukerne er og kan intervjue dem om bruken i etterkant, forteller Reiss Mathiesen.

De som blir valgt ut i prosjektet får prøve lesebrettet/iPad-versjonen en stund før de blir intervjuet om hva de mener om produktet.

- Dette blir nyttig erfaring å ta med seg videre i prosjektet. Vi vil gjerne vite hva brukerne mener produktet - enten det er positive eller negative tilbakemeldinger.

Er du interessert i å være med i prosjektet? Klikk her for å melde deg på.

– Vi synes det er spennende å få være med på utviklingen av nye, digitale plattformer. For Drammens Tidende er det viktig å være med på å prege denne utviklingen – sammen med leserne, sier digitalredaktør Monica Lid.

Kommentarer til denne saken