Er dette verdt 1,3 millioner kroner?

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

De er verken rødruss eller blåruss, men ultrafiolette. Det er UV-lys som gjelder i russebussen «Hollyhood».

DEL

DRAMMEN: Det viktigste er innsiden. Det er grunnen til at gutta bak russebussen «Hollyhood» bruker over 100.000 kroner på en amerikansk maler.


Neil Jeffrey ble hentet fra Sør-Carolina med fly. I dag reiser han og kona hjem etter å ha tilbrakt ti dager med å dekorere en buss innvendig med UV-maling. Eller neon om du vil. Selv kaller Neil Jeffrey, eller NJ som er hans kunstnernavn, seg UV-artist.

HAR DU EN VIDEO AV RUSSEBUSSEN DIN? LAST DEN OPP HER OG VIS VIDEOEN FREM PÅ DT.NO.

Stort budsjett

– Dette har ingen gjort før. Når vi installerer ti lamper med UV-lys blir dette fantastisk, sier Sindre Bronsta.
Han er én av til sammen 25 gutter fra Lier og Drammen som har gått sammen om russebussen. Hovedsakelig er det russ fra Drammen videregående, men også noen fra St. Hallvard.

LES OGSÅ: Knallblå himmel og sol i flere dager

– Hva er budsjettet for bussen?
– Det er i alt på 1,3 millioner kroner, sier Bronsta.
– Hvordan finansierer dere dette?
– Hver betaler en egenandel på 20.000 kroner, kanskje mer. Resten finansieres med dugnader og sponsorer.

Noen får hjelp hjemmefra til egenandelen, men det meste av pengene skaffes ved dugnader. I mer enn to år har de jobbet dugnad, blant annet på Elvefestivalen og Holmennokken, de har vært sjåfører for kjendiser, spadd sand og solgt doruller. For å nevne noe.
Det mest ekstravagante med bussen er uansett maleren de har hentet fra USA.

Første buss

– Jeg har laget detaljer for klubber, og dekorert på housepartyer, men dette er første gang jeg dekorerer en buss, sier Jeffrey.
Mye arbeid legges i detaljer i logoer og illustrasjoner på veggene. Og det er tidkrevende å skjære ut lag for lag og så spraymale med maling som lyser i ultrafiolett lys.
– Men jeg blir ferdig til mandag, sier han.

Da har han bodd i en bobil like ved bussen, og har kunnet jobbe så mye eller lite han ville. Men hvor russebussen står har vi lovet guttene ikke å avsløre.
Guttene bak «Hollyhood» kjøpte en leddbuss som gikk som russebuss i Asker i fjor. Nå har de revet ut alt innvendig og bygget på nytt.

Lydutstyret innvendig er det samme som brukes på store diskoteker på Ibiza. To aggregater må til for å skaffe strøm til musikkanlegget, som kommer fra USA, dessuten må de ha et aggregat til lyset.

LES OGSÅ: Hobbymann gir seg etter 35 år

Artikkeltags