DRAMMENSOMRÅDET: Fredag innførte Drammensregionens brannvesen et totalforbud mot engangsgriller og bål i kommunene Drammen, Øvre og Nedre Eiker, Lier, Sande, Svelvik, Sigdal og Krødsherad. Forbudet er begrunnet med ekstrem skogbrannfare. En gnist fra en engangsgrill eller et bål er nok til å antenne en storbrann.

Men ikke alle følger forbudet. I løpet av helgen meldte Drammensregionens brannvesen om ni bål på Twitter: Børsemakergata, Hellashytta, Burud, Suluvann, Kjennerudvannet, Skotselv, Winterbakken, Solbergelva og Gilhusodden.

- Det er trist hvis noen trosser forbudet. Det er tørt og spesielt stor skogbrannfare nå og det er stor fokus på det, sier avdelingsleder Per Døviken i Drammensregionens brannvesen.

Ved å bryte forbudet risikerer man erstatningsansvar og straffeforfølgelse. Døviken kjenner ikke til at helgens bål får konsekvenser for noen, men understreker at dette er politiets oppgave å følge opp.

Regn fremover

Hvor lenge totalforbudet vil vare avhenger av nedbør fremover. Fra i ettermiddag og de neste dagene fremover er det meldt regn, men men Døviken er usikker på om det er nok regn til å droppe totalforbudet.

- I forhold til skogbrannfare er regnet velkomment. Det vil senke risikonivået, men man trenger en del regn over tid. Det må trekke ned i grunnen, sier Døviken.

Selv om totalforbudet mot engangsgriller og bål på godkjente bålplasser etterhvert skulle bli opphevet, vil det fortsatt være forbudt å fyre opp i skogen. Der er det et generelt forbud mot bruk av åpen ild i skogen fra 15. april til 15. september.

LES OGSÅ:  Forbyr engangsgriller og bål

Kos deg i finværet mens du kan

Anmelder to personer etter skogbrann i Hurum