Freddy Hoffmann har meldt seg inn i Høyre

Rådhuset i Drammen har nå både varaordfører og ordfører fra Høyre etter at Freddy Hoffmann bekrefter at han har meldt seg inn i partiet.

Rådhuset i Drammen har nå både varaordfører og ordfører fra Høyre etter at Freddy Hoffmann bekrefter at han har meldt seg inn i partiet. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Drammens varaordfører bekrefter at han stiller seg til disposisjon for Høyre ved neste års kommune- og fylkestingsvalg.

DEL

DRAMMEN: - Jeg har meldt meg inn som et signal på at jeg er villig til å stå på listene deres neste valg, sier Freddy Hoffmann til dt.no.

LES OGSÅ: Hoffmann ute av Frp

Mange har spekulert i Hoffmanns partibytte etter at han meldte seg ut av Fremskrittspartiet tidligere i måneden. Onsdag denne uka meldte han seg inn i Høyre, seksten dager etter at han meldte seg ut av Frp. Han havnet i bråk med flere av de tidligere partifellene den siste tida han var med i Fremskrittspartiet. Og i etterkant av utmeldelsen ønsket Ulf Erik Knudsen ikke å diskutere med ham fordi han tidligere hadde jobbet som lagersjef på IKEA.

- Det er mange som har oppfordret meg til å gå videre i politikken – både aktive politikere og folk jeg møter på gata, fortsetter varaordføreren.

Hoffmann skal i møte med bystyregruppa til Høyre, for å diskutere om han skal fortsette ut perioden som uavhengig representant eller om han skal inn i Høyres gruppe.

LES OGSÅ: Hoffmann: - Jeg orker ikke mer

- Står meg nærmest

Hoffmann sier han har valgt Høyre fordi det er det partiet som nå står ham nærmest.

- Jeg har vært inne og kikket på programmet deres, og det er veldig tiltalende, sier varaordføreren.

Hoffmann mener at hans politiske standpunkter har stått stille de siste årene, men at Frp har flyttet på seg.

LES OGSÅ: Kan ikke fjernes som varaordfører

- Fylket og kommunen

- Så nå vil du stille til valg både i fylket og Drammen kommunen?

- Jeg har sendt et signal ved å melde meg inn, og så er det opp til Høyre om de vil bruke meg, sier Hoffmann.

- Aktuell å intervjue

Trond Helleland, stortingsrepresentant og leder av Høyres nominasjonskomite til neste kommunestyrevalg, utelukker ikke at Hoffmann vil få en bra plass på Høyres drammensliste.

- Vi skal senere ha en intervjurunde med spennende kandidater, og jeg regner med at Freddy Hoffmann er en av dem vi vil intervjue, sier Helleland.

Helleland viser til at Freddy er ”et litt spesielt medlem”.

- Han har lang erfaring med kommunepolitikk, men han har også en fersk, ulykkelig skilsmisse med sitt gamle parti. Dessuten har han ingen lang Høyre-bakgrunn, men vi har tradisjon i Høyre for å ta i mot de medlemmene vi får. Og når Tore Opdal Hansen og Johan Baumann stiller til gjenvalg, vil det nok være vanskleig å få en plassering helt i toppen, fortsetter Helleland.

Både Dag Fjeld Edvardsen, leder av Drammen Høyre og, ordfører Tore Opdal Hansen ser positivt på at Hoffmann har meldt seg inn i Høyre.

- Ikke overraskende

- Jon Helgheim, mannen som Frps nominasjonskomite har utpekt til deres ordførerkandidat, sier dette om Hoffmanns overgang:

- Det er vel ikke mange som er overrasket over dette. Jeg synes nå at han skal få lov å gjøre det han selv har hatt lyst til.

På spørsmål om Hoffmann kommer til å passe bedre inn i Høyre enn i Framskrittspartiet, sier Helgheim ”Det har jeg ingen kommentarer til”.

Randi Schea, formannskapskollega av Freddy Hoffman som meldte seg ut på likt med ham, sier til dt.no at hun ikke har noen planer om å melde seg inn i noe annet parti, og vil fortsette partiløs.

Artikkeltags