Pensjonert rektor kan bli årets nykommer

Lillan Fanuelsen kan vinne pris for engasjementet sitt.

Lillan Fanuelsen kan vinne pris for engasjementet sitt.

Artikkelen er over 2 år gammel

Pensjonert rektor Lillann Fanuelsen har ikke sittet med hendene i fanget etter at hun ble pensjonist. Nå er hun nominert til årets nykommer innen frivillighet.

DEL

DRAMMEN: Fanuelsen har vært rektor på Åssiden skole i mange år. Hun er nå pensjonert, men hun ligger ikke på latsiden av den grunn. Da hun gikk av meldte hun seg inn i idrettslaget, og ble valgt inn i styret.

– Da jeg ble pensjonist hadde jeg et behov for fortsatt å være nyttig. Jeg ønsket ikke å stagnere, ville fortsatt kunne være del av noe større enn meg selv, forteller hun i en pressemelding fra Frivillighet Norge.

Det var ikke idretten som interesserte henne, men muligheten til å engasjere seg for barn og unge.

– Jeg kjente idrettslaget fra samarbeid med skolen tidligere og fant min rolle her, til tross for at jeg ikke var så opptatt av idretten og sporten. Det er barna jeg vil bruke resten av min tid på, forteller hun.

I sitt engasjement bruker hun erfaringene sine fra mange år i skolen. «Hvorfor skal vi gjøre dette?» og «Har noen spurt barna om hva de ønsker?» er typiske spørsmål fra Fanuelsen på styremøter.

Frivillighetspris

Engasjementet har blitt lagt merke til. Frivillighet Norge har nominert henne som en av tre til årets nykommer innen frivillighet.

– De nominerte til Årets nykommer i Frivillighetener helt vanlige ekstraordinære folk som nylig har funnet ut at de vil gjøre noe for andre i fritiden, skriver Frivillighet Norge i en pressemelding.

De andre nominerte nykommerne er:

  • Mohamad Nobel Omr Deeb, frivillig speiderleder i Rjukan speidergruppe av Norges speiderforbund.
  • Rajaa Amazghor, frivillig familiekontakt i Home-Start Familiekontakten drevet av Kirkens Bymisjon i Oslo.

Hvem som vinner avgjøres på Frivillighetens dag, 5. desember.

LES OGSÅ: Kjøpte hytta faren drømte om for 55 år siden: – Det føles så riktig. Ringen er sluttet

Kjøpte hytta faren drømte om for 55 år siden: – Det føles så riktig. Ringen er sluttet Regnbedene besto den første testen

Artikkeltags