Gir 100.000 til Kreftforeningen

- Vi syns kreftsaken er viktig. Det er mange kjente rundt oss som har fått kreft. Vi ønsker derfor å gi alle pengene i russekassen til Kreftforeningen, sier russepresident Hedvig Marcelle Aanesen.

- Vi syns kreftsaken er viktig. Det er mange kjente rundt oss som har fått kreft. Vi ønsker derfor å gi alle pengene i russekassen til Kreftforeningen, sier russepresident Hedvig Marcelle Aanesen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Russen i Drammen og omegn gir alt overskuddet etter russefeiringen til kreftsaken.

DEL

DRAMMEN: Russefeiringen for 2010 er over og de blå og røde russedraktene er pakket pent sammen. Igjen står et stort pengebeløp som russen fra ti skoler i Drammen og omegn har samlet inn.

48.000 kroner kommer fra en hærverkkasse som ble oppretttet i samarbeid med kommunen.

- Hver russ betalte inn 100 kroner til hærverkkassen før russeferingen startet. Vi har oppført oss veldig bra i år og har kun brukt 1500 kroner til å rydde opp etter oss, forteller russepresident Hedvig Marcelle Aanesen.

I tillegg ble det et overskudd på 50.000 kroner fra russearrangementet på Glassverket.

Mange rammet av kreft

Det samlede beløpet på nærmere 100.000 kroner ønsker russen å gi bort til aksjonen Krafttak mot kreft 2010.

- Vi syns kreftsaken er viktig. Det er mange kjente rundt oss som har fått kreft. Vi ønsker derfor å gi alle pengene i russekassen til Kreftforeningen, sier russepresidenten.

Viktig engasjement

Fredag 28. mai skal pengegaven overrekkes til aksjonsleder i Kreftforeningen, Tone Barth Henriksen. Henriksen er henrykt.

- Det er utrolig fantastisk. Dette viser et engasjement i en viktig sak blant de yngre. Vi er kjempe takknemlige for at de tenker på oss, sier aksjonslederen i Kreftforeningen.

Årets Krafttak mot kreft går til utprøvende behandling slik at  nye kreftmedisiner og behandlingsmetoder kan tas raskere i bruk.

Overrekkelsen av pengegaven skal skje på Drammen videregående skole i morgen  kl. 14:30.
 

Artikkeltags