A: Halloween er det engelske navnet på allehelgensaften, kvelden før allehelgensdag.

B:
I dag markeres halloween blant annet ved at barn kler seg ut, går fra hus til hus i nabolaget og ber om godteri med setningen “knask eller knep”.

C:
Det sies at uttrykket “knask eller knep” først ble brukt i en nyoversettelse av Carl Barks’ Donald Duck-historie “Trick or Treat” i boka “Eventyrlig snadder” (1993).

D:
Den sterke dødssymbolikken i amerikansk halloween-feiring med skjeletter, hodeskaller, flaggermus og blod, kan ha blitt inspirert av den meksikanske katolske allehelgensdagen –de dødes dag.

E: Edderkopper
og spindelvev er vanlige symboler.

F:
Halloween markeres også ofte med å se skrekkfilmer.

G:
Det pyntes ofte med gresskar til halloween. Det er vanlig å skjære dem ut og sette lys oppi.

H:
Den amerikanske skikken har sine røtter i den katolske allehelgensdag som igjen har trekk fra flere hedenske høstfester, blant annet den romerske festivalen for Pomona og kelternes fest for dødsguden Samhain.

I: Ikke
skrem folk unødig.

J:
Den opprinnelige “trick og treat” de hadde i Skotland kan minne om den norske julebukktradisjonen. I noen deler av Scotland går barn fortsatt fra dør til dør og synger en sang eller forteller en spøkelseshistorie, for å gjøre seg fortjent til godteriet.

K:
Knask eller knep. Å kaste egg eller ødelegge har egentlig ikke noe med Halloween å gjøre. Knep er noe man truer med, ikke noe man gjør.

L:
Dersom lyset i utelampen er slukket er det tegn på at du ikke vil ha besøk. Utelyset på signaliserer du at du gjerne tar imot barn på jakt etter knask.

M:
Man behøver ikke kle seg ut som skumle monstre. Prinsesser, søte bjørner og andre dyr er også en del av halloween.

N:
I Norge sluttet allehelgensdag å være helligdag i 1770. Men rundt år 2000 fikk skikken et gjennombrudd, inspirert av USA.

O:
Ordet halloween stammer fra det engelske All Hallow Even, (All) Hallows Eve eller All Saints Eve, som betyr «alle helliges kveld».

P:
Pynt gjerne med små spøkeler, spindelvev og annet.

Q:
Du kan også lage en halloweenquiz med venner.

R:
Halloween fikk for noen år siden et dårlig rykte i Norge, på grunn av barn som kastet egg eller ødela hageplanter, hvis noen ikke hadde godteri eller ikke var hjemme den 31. oktober. Denne typen “straff” er misforstått, og ikke vanlig i USA.

S: Sort
og oransje er typiske halloweenfarger og står for «natt og mørke makter» og «gresskar og markens grøde».

T:
Tiggertrusselen “Trick or treat” som barna fremfører, er på norsk blitt oversatt til “knask eller knep” og “digg eller deng”.

U: Utkledningsfester
er en hyggelig måte å feire halloween på.

V:
Den moderne feiringen av halloween varierer fra land til land, mellom ulike religiøse grupper og i forskjellige miljøer.

W:
“Witches” eller hekser er et populært utkledningsobjekt.

X:
Halloween feires av X antall personer rundt om i verden.

Y: Yndige
små barn kan bli til skumle smådjevler,

Z: -
eller zombier.

Æ: Æsj.
Grøss og gru og ekle ting, blir litt hyggeligere 31. oktober.

Ø:
Interessen for halloween i Norge har hatt en stor økning de siste ti årene.

Å:
Skikken med å kle seg i kosymer og masker på halloween går tilbake til den keltiske tradisjonen, hvor man prøvde å kopiere de onde åndene og blidgjøre dem.