Klar for ny periode

Hvis velgerne vil, går Karl Einar Haslestad løs på en ny fireårsperiode som ordfører etter valget neste høst. I så fall setter han ny rekord i å sitte lenge som ordfører i Sande. Her ser han på bildet av Hans Kr. Evensen som gikk av som ordfører da Haslestad begynte i politikken.

Hvis velgerne vil, går Karl Einar Haslestad løs på en ny fireårsperiode som ordfører etter valget neste høst. I så fall setter han ny rekord i å sitte lenge som ordfører i Sande. Her ser han på bildet av Hans Kr. Evensen som gikk av som ordfører da Haslestad begynte i politikken. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Karl Einar Haslestad kan sette rekord som lengstsittende ordfører.

DEL

SANDE: Haslestad (58) sitter nå i sin femte periode i strekk som ordfører. Han ble valgt til ordfører i Sande høsten 1991.

Dermed har han sjansen til å sette rekord i det å sitte lenge sammenhengende som ordfører. Rekorden har Hans K. Evensen, også fra Arbeiderpartiet. Han var ordfører i Sande i 23 år – fram til 1979.

Neste høst har Haslestad opptrådt i 20 år med kjede og klubbe.

Hvis velgerne vil, slår Karl Einar Haslestad denne rekorden etter kommunevalget i 2011. Når den valgperioden er ferdig i 2015, har han sittet som ordfører i 24 år.

– Jeg er ikke blitt spurt av nominasjonskomiteen i partiet ennå. Men vurderer sterkt å ta en periode til, sier den populære ordføreren.


Haslestad svarer slik fordi han ikke har lyst til å binde opp nominasjonskomiteen, som han sier. Men det er akkurat slik han har svart ved tidligere runder på denne tiden av året når det er nominasjonsmøte et halvt år senere.

Liker å møte folk

– Jeg føler meg ikke utbrent, og liker fortsatt å møte folk. Jobben er veldig trivelig, fordi jeg møter så utrolig mange hyggelige folk når jeg er rundt i bygda, sier Karl Einar Haslestad.

Han legger til at han føler at Sande er inne i en god drive nå.

– Mange prosjekter er gjennomført. Vi er inne i en høstingsfase nå. Og den er det morsomt å få være med på videre, sier Haslestad.

Spent

En ting han er spent på, er hvordan rammebetingelsene blir for kommunene framover – med tanke på sentralstyrte «tvangssammenslåinger» av kommuner. Et annet tema Sande-ordføreren er opptatt av, er Drammensregionen.

– Vi må få opp igjen et ordentlig samarbeid kommunene imellom rundt Drammensregionen, sier Karl Einar Haslestad.

Ikke hverdagskost

Ordførerrekken går helt tilbake til 1840. Så det er ikke hverdagskost med en ordfører som sitter så lenge som Evensen og Haslestad. Den politiske veteranen Haslestad kom inn i formannskapet allerede for 31 år siden.

Ved kommunevalget i 2007 fikk Arbeiderpartiet 46,6 prosent av stemmene og 12 av de 25 plassene i kommunestyret.

Artikkeltags