SØNDRE BUSKERUD: To menn sitter nå i klisteret etter at politiet avslørte ulovlig TV-distribusjon.

Hovedmannen, en 40 år gammel mann fra Svelvik, ble forrige mandag arrestert i sitt eget hjem og varetektsfengslet etter at Telenor hadde anmeldt mannen for ulovlig TV-distribusjon av blant annet Canal Digital og Viasats kanaler.

Så TV fra mannens server

TV-jukset skal ha foregått ved at hovedmannen kjøpte TV-dekodere som det i utgangspunktet skulle ha sittet TV-kort i, men 40-åringen modifiserte dekoderne og solgte de ut til sine 230 kunder.

Kundene koblet seg så opp mot internett og inn på 40-åringens internettserver. Derfra distribuerte han ut TV-signalene til kundenes dekodere fra fem forskjellige originale TV-kort som han selv hadde.

Med andre ord forsynte han 230 kunder med TV-signaler fra kun fem originalkort.

LES OGSÅ: Fengslet for dekryptering av TV-kort

Lånte bort originalkort

Natt til onsdag pågrep politiet en 31 år gammel drammensmann i forbindelse med TV-jukset.

– Hovedmannen hadde betalingsanmerkninger og kunne derfor ikke leie flere enn tre kort. Dermed leide drammensmannen to kort i sitt navn og lånte dem ut til hovedmannen. Drammenseren skal ikke ha fått betalt for dette, men visste hva kortene skulle brukes til, forteller Ole Johan Brett, leder for økonomiavsnittet ved Søndre Buskerud politidistrikt.

1,5 millioner netto

Nå har både 40-åringen og drammenseren lagt alle kort på bordet og er sluppet fri. De har innrømmet alt og politiet sitter på excelark med hele kundelista.

– Hvor mye har 40-åringen tjent på dette TV-jukset?

– Han har erkjent å ha tatt inn 500.000 kroner i året, netto, svarer Brett.

I følge politiet skal TV-jukset ha pågått i om lag tre år. Det betyr at mannen i så fall har tjent 1,5 millioner kroner på ulovlig TV-distribusjon.

– Det kommer til å komme erstatningskrav i millionklassen fra TV-distributørene. De vil kreve tilbake det de har tapt av inntekter, sier Brett.

Ber kundene melde seg

– Hva med de 230 kundene som har benyttet det ulovlige TV-tilbudet?

– Vi kommer til å forfølge alle. Som sagt har vi kundelista og vi har banktransaksjoner som viser betalinger som har kommet inn på 40-åringens konto, forteller Brett, som oppfordrer kundene til å melde seg selv til politiet.

– Allerede nå har et titall personer meldt seg. Og vi oppfordrer alle kundene til å melde seg. Det vil vanke bøter, men om folk melder seg kan de få strafferabatter, avslutter Brett.

Politiet tror de har rullet opp hele TV-kjeden, og regner ikke med flere pågripelser.

LES FLERE NYHETER