DRAMMEN: Det kan nok beskrives som ureglementert adferd i trafikken, scenarioet som utspilte seg i Rosenkrantzgata på Åssiden i Drammen lørdag formiddag.

Like etter klokken 10.00 hadde nemlig en løpsk travhest med vogn forvillet seg ut i Rosenkrantzgata, og satt i full galopp mot kjøreretningen fra Åssiden VGS retning Mjøndalen. På videoen ser man flere biler som kaster seg til side for å unngå den løpske hesten.

Mot slutten av filmen kommer en varebil med kusken hengende ut av vinduet i full fart for å prøve å stoppe den firbente rømlingen, og like etter er hesten bare centimetere unna å krasje med en Audi som kjører ut fra lyskrysset ved inngangen til travbanen. Deretter forsvinner hesten ut av bildet.

LES OGSÅ: Målte hestekrefter med bilene

Filmet opptrinnet fra bilen

Kjell Ove Olaussen hadde fastmontert et kamera på dashbordet i bilen sin da han kjørte hjemmefra på Åssiden. Det var mens han sto og ventet på grønt lys i lyskrysset ved Kiwi XL at han sperret øynene opp i det den løpske hesten kom farende forbi midt i mot trafikken.

- Jeg bare kastet meg etter siden det var grønt lys, og fikk filmet mesteparten. Dessverre vet jeg ikke hvordan det endte ettersom jeg ikke ville kjøre på rødt i det lyskrysset hesten forsvant. Men den løp jo inn mot området på travbanen, så sånn sett hadde den ihvertfall riktig kurs, sier Olaussen.

Tre biler skadet

Politiet ble også oppringt i forbindelse med episoden, og kan fortelle at hesten hadde stukket av fra travbanen i forbindelse med løp.

Før hesten hadde forvillet seg helt ut på Rosenkrantzgata har den blant annet vært i Buskerudveien og i Ingeniør Rybergsgate, hvor vognen har truffet tre biler som ble skadet i sammenstøtet.

Hovedpersonen selv, den tre år gamle hesten Tyholt Lomen, skal imidlertid ha sluppet fra det hele uten fysiske skader. Villstyringen var under kontroll igjen ved travbanen cirka klokken 10.30. Om det var frykt for urent trav eller helt andre årsaker til den elleville flukten, vites foreløpig ikke.