Meteorologene lover knallblå himmel og sol

Strandtur: Ragnhild Marøy (t.v.) og sønnen Marius Marøy (1), Gyri Skoglund og datteren Ulla Skoglund Moe (1), Marie Wiik, sønnen Tobias Wiik (1) og hunden Mira hadde tatt turen fra Bødalen til Hernestangen. De gleder seg til det blir enda varmere i været og vannet, så de kan komme tilbake for å bade.Foto: Sven-Erik Røed

Strandtur: Ragnhild Marøy (t.v.) og sønnen Marius Marøy (1), Gyri Skoglund og datteren Ulla Skoglund Moe (1), Marie Wiik, sønnen Tobias Wiik (1) og hunden Mira hadde tatt turen fra Bødalen til Hernestangen. De gleder seg til det blir enda varmere i været og vannet, så de kan komme tilbake for å bade.Foto: Sven-Erik Røed Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sol fra en knall blå himmel i flere dager framover. Det er lovnaden fra meteorologene.

DEL

Årets første varmende solstråler tinet opp mange vinterkalde kropper i helgen. Ifølge meteorologene ser langtidsvarselet like strålende ut; for det meste pent, skiftende bris og stigende temperaturer mot helgen.


– Det er et kraftig høytrykk over oss, som holder lavtrykkene på avstand, sier Bjørn Røsting, vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt.

LES OGSÅ: Godset-flaggene vaiet i sola

Hos meteorologene viste gradestokken 14 grader søndag, og det er litt høyere enn normalt i slutten av mars.
– Vi kan se fram til mange dager framover med sol. Også etter neste helg vil det være bra vær i perioder, sier Røsting.
På grunn av en tidlig snøsmelting og solvarme, er gammel løv, gress og lyng tørket opp, noe som har ført til stor skogbrannfare på Østlandet.
For dem som vil holde fast på vinteren litt lenger, er det fortsatt flott skiføre 700 meter over havet.

LES OGSÅ: Var rusmisbruker - nå hjelper Raymond (41) andre

Artikkeltags