Gå til sidens hovedinnhold

Millioninvestering til Gamle Gress

Artikkelen er over 7 år gammel

Politikerne sa i kveld ja til at det skal investeres inntil 21 millioner kroner på nytt tribuneanlegg på Marienlyst-stadion. Dermed skal Gamle Gress bli klart til Europacupspill allerede til sommeren.

DRAMMEN: I kveldens formannskapsmøte stemte samtlige politikere for å gi inntil 21 millioner kroner til utbygging av Marienlyst stadion. Det vil gjøre det mulig for Strømsgodset å spille europaligaspill allerede til sommeren.Daglig leder Erik Espeseth i SIF er sikker på at e-cupspill i Drammen med muligheter for avansement til Champions League vil bety mye for både klubben, byen og kommunen.

- Dette er svært positivt for Drammen, og skulle vi komme oss videre fra gruppespillet blir det en fantastisk opplevelse. Jeg har vært i RBK i åtte år og vet hva dette betyr for regionen, sier Espeseth.

LES OGSÅ: Utelukker stor tribune

Roser effektivt arbeid

- Det er tverrpolitisk enighet om at det er bra at Godset spiller på Gamle Gress, og ikke på Ullevål, sa Aps Masud Gharahkhani, og skrøt av administrasjonens raske arbeid i saken.

- Jeg synes det er bra at man har klart å levere så bra som man har gjort. Både kommunen og Godset, la han til.

Også Høyre skrøt av hvor mye man har fått til på kort tid.

- All honnør til administrasjonen som har jobbet raskt. Så får vi nå se fram til Champions league-spill, sa gruppeleder Johan Baumann (H).

LES OGSÅ: Marienlyst må ha 500 flere plasser

Fokus på det sportslige

Som Drammens Tidende tidligere har skrevet må stadion oppgraderes betraktelig dersom Godset enten når playoff til Champions League, eller gruppespill i Europa League. Det viktigste kravet er at det må være minimum 8.000 sitteplasser på stadion. Utbyggingen som nå er planlagt i Klokkesvingen vil gi 1600 permanente sitteplasser. I tillegg planlegges det nesten 400 sitteplasser på Godsetunionens tribune i nord.

Ifølge Espeseth er det nesten utenkelig at det nå ikke blir europacupspill på Marienlyst til sommeren.

- Vi har hele tiden hatt en følelse at dette skulle gå i orden, og det eneste som kan stikke kjepper i hjulene for oss nå er dersom UEFA mot formodning skulle underkjenne de nye tribunene etter å ha vært på befaring. Vi har imidlertid fått positive tilbakemeldinger fra både NFF og UEFA på planene underveis, og anser sjansene som mikroskopiske for at dette ikke blir godkjent, sier Espeseth.

- Nå skal vi gjøre jobben, sier Espeseth, med Champions League i tankene.

LES OGSÅ: Her er stadionkravene kommunen må oppfylle

UEFA-svar

Kommunen har vært i både jevnlig dialog og hatt UEFA og Norges Fotballforbund (NFF) med på befaring. Basert på signalene de fikk, har de utarbeidet et forslag på en permanent tribune med mulig tak og toalettanlegg, og hvor mye dette vil koste. Det foreslås at pengene skal tas i 1. tertial rapporten i juni.

Ifølge byutviklingsdirektør Bertil Horvli har UEFA i all hovedsak godkjent planene. Det gjenstår bare et par små detaljer, noe anleggssjef Ole Myhrvold i NFF bekrefter.

- UEFA hadde noen spørsmål om den nye tribunen, som jeg oversendte til kommunen og Godset. Men det var bare småting, og jeg kan ikke se at det blir noen problemer med å få godkjent planene, sier Myhrvold og tror på en endelig godkjennelse i løpet av kort tid.

LES OGSÅ: Gamle gress-planene klare

Spleiselag

Men Strømsgodset må ta sin del av kostnaden. Husleien vil trolig øke med opp til 800.000 kroner i året, basert på investeringen som nå gjøres. Ikke bare med sitteplasser, men også toalettanlegg og tak på tribunen. Kun sittetribunen vil være klar til sommeren.

Fra 2005–2010 hadde SIF en særdeles gunstig avtale med Drammen kommune på 250.000 kroner i året. Denne ble fremforhandlet da eierne reddet klubben fra konkurs høsten 2005. I realiteten lå imidlertid leien nærmere 400.000 kroner.

Det ble mye oppstuss i 2011 da kommunen og Godset først ble enige om en ny leieavtale på overtid. Subsidieringen av Godset var nemlig over, uttalte kommunen den gangen.

LES OGSÅ: Deila forlanger større Marienlyst

Kraftig økning

Fra 2011 måtte Godset ut med en baneleie på 1,3 millioner kroner i året. Men med investering i både nytt flomlysanlegg og nytt kunstgress, er leien for 2014 allerede oppe i 1,5 millioner kroner.

Med ny tribune på plass i tillegg vil leien trolig øke med ytterligere 800.000 kroner i året.

Kostnadsdelingen med kommunen vil være basert delvis på Godsets billettomsetning, ifølge Horvli. I Strømsgodset er man fornøyd med spleiselaget og mulighetene det gir.

- Utbyggingen øker også være inntektsmuligheter, da vi får økt kapasitet også på vanlige tippeligakamper, sier Espeseth i SIF, og minner om at Marienlyst var helt utsolgt flere ganger i 2013.

- I tillegg kommer jo den sportslige fordelen av å få spilt e-cup på hjemmebane, hvor vi har en temmelig sterk statistikk, tilføyer Espeseth.

LES OGSÅ: Folkemøte om Marienlyst onsdag

Kommentarer til denne saken