-Offer drept med flere knivstikk

Den drapssiktede 25-åringen skal ha vært på besøk i huset hvor drapet skjedde.

Den drapssiktede 25-åringen skal ha vært på besøk i huset hvor drapet skjedde. Foto:

Av , og
Artikkelen er over 8 år gammel

25 år gammel liung er pågrepet etter drap i Bærum. Offeret skal ifølge politiet ha blitt drept med flere knivstikk.

DEL

SANDVIKA: En 32 år gammel mann ble knivstukket i en bolig på Jar i Bærum ved 19.30-tiden mandag kveld. Offeret for knivstikkingen ble sendt til sykehus med det som politiet først betegnet som alvorlige skader, men senere mandag kveld døde han.

Pågrepet på sykehuset

Ved 22-tiden ble en 25 år gammel liung pågrepet for drapet. Politiet opplyste først at den pågrepne var drammenser, men det viser seg nå at han er bosatt i Lier. 25-åringen skal selv ha blitt knivskadet under basketaket, og skal ha dratt rett til legevakta i Røyken. Derfra skal han ha blitt kjørt i ambulanse til Drammen Sykehus, ifølge budstikka.no.

-Skadene medførte en del blodtap, men de anses ikke som alvorlige, sier politioverbetjent Dag Eirik Ekeli ved Asker og Bærum politidistrikt.

25-åringen ble pågrepet på sykehuset. Han er nå siktet for forsettlig drap. 

- Avdøde er drept med flere knivstikk, men vi vet ikke foranledningen, sier Ekeli.

Politiet har funnet kniver som de tror er brukt under hendelsen.

Var på besøk

Ifølge politiet kjenner offer og antatt gjerningsmann trolig hverandre. De vil foreløpig ikke si noe om hva slags forbindelse det er mellom dem, men de skal ikke være i slekt.

- Det er en forbindelse mellom dem. Det er ikke et tilfeldig offer. Etter det vi kjenner til har siktede vært i boligen en tid, også har det oppstått en episode, sier  Ekeli.

Politiet jobber nå med å finne motivet for drapet, men Ekeli vil foreløpig ikke spekulere i årsaken. Det skal ha vært flere vitner til knivstikkingen. 

– Vi er på jakt etter to personer til som vi ønsker kontakt med. Det er de to vi mener har vært i leiligheten, men statusen deres er foreløpig ikke avklart, understreker Ekeli.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

Avhørt

Den drapssiktede skal ha blitt avhørt, og ifølge politiet erkjenner han å ha vært i klammeri med avdøde.

- Han erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld, opplyser Ekeli.

Drapssiktede har foreløpig ikke fått advokat, men vil få det i løpet av kort tid. Politiet regner også med at han vil bli fremstilt for varetektsfengsling, men det skjer neppe før onsdag.

Fluktbil

I forbindelse med knivstikkingen etterlyste politiet en sølvgrå Mercedes stasjonsvogn som de mener kan knyttes til åstedet.

Denne bilen ble i 22-tiden funnet ved Bråset sykehjem i Røyken ifølge budstikka.no. 25-åringen hadde dratt dit for å få legehjelp til skadene. 

Artikkeltags