DRAMMEN: Da Maiken Caspersen Falla og Ola Vigen Hattestad tok gull på sprinten tirsdag, opplevde sykehusene i Helse sør-øst stor trafikk på sine gjestenett.

Så stor var belastningen, at sykehusene sperrer bruken av TV 2 Sumo fra onsdag klokken 21.

– Streaming av OL kan dempe ytelsen på de pasientkritiske systemene våre, sier kommunikasjonssjef Trude Julie Dommerud i Sykehuspartner til Fædrelandsvennen.

Sperrer i Drammen

Dette vedtaket berører også pasienter og ansatte i Drammen.

– Jeg kan bekrefte at også Drammen sykehus sperrer bruken av TV 2 Sumo, sier kommunikasjonsrådgiver Lena Skotland i Vestre Viken HF.

LES OGSÅ: Her er Buskeruds vetter, 20 år etter

– Bruk TV-en

Også i avisbransjen kan det bli slutt på OL-sendinger over internett. Amedia, som eier 78 lokal- og regionaviser i Norge, truer med å sperre TV 2 Sumo for sine ansatte.
 
«Tirsdag fikk vi store problemer med trafikk på internett grunnet nett-TV og OL. Annonseproduksjonen ble spesielt rammet, og det gikk så langt at vi i en kort periode måtte sperre trafikk fra TV 2 uten forvarsel» står det i en epost til konsernets ansatte, ifølge Journalisten.
 
– Vi oppfordrer folk til å samle seg rundt det gamle, gode TV-apparatet, som ikke belaster nettet, sier IT-ansvarlig Terje Aleksander Haug i Amedia.

LES OGSÅ: Kronprins Haakon tente ikke OL-ilden i 1994

Andre saker på dt.no:

Abu er på plass i Drammen

Selger mobiler med «Flappy Bird» til blodpris

Nei til uniform