NEDRE EIKER: En mann er bekreftet omkommet etter at det brøt ut brann ved Loe betongfabrikk på Steinberg i Nedre Eiker søndag formiddag klokken 09.40.

Tre personer ble raskt reddet ut av bygget uten å ha pådratt seg fysiske skader i brannen, og kunne fortelle redningsmannskapene at det fortsatt befant seg en fjerde person i bygningen. Alle de fire skal ifølge politiet være tyske statsborgere.

Mistet livet

Da Drammens Tidendes reporter kom til stedet reddet brannvesenet  en mann ut fra et vindu i andre etasje i bygningen via en stige.

Da røykdykkerne fikk hentet den fjerde mannen ut av bygningen var vedkommende hardt skadd av brannen, og det ble umiddelbart iverksatt livreddende førstehjelp. Livet stod imidlertid ikke til å redde.

Kriseteamet i Nedre Eiker kommune tar hånd nå om de tre som overlevde brannen. Personene er undersøkt ved legevakten i Nedre Eiker, og skal ikke være fysisk skadd.

Ukjent brannårsak

Brannen, som oppstod i hybelleilighetene inne på fabrikkområdet, er nå slukket av brannvesenet. Det er ikke fare for at det skal være flere igjen inne i bygningen.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. Nedre Eiker lensmannskontor skal etterforske brannen.