Politiet ransaker 32-åringens bolig

På Bygdøy i Oslo aksjonerte politiet mot den pågrepne 32-åringens bolig rundt midnatt.

På Bygdøy i Oslo aksjonerte politiet mot den pågrepne 32-åringens bolig rundt midnatt. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Politiet gjennomførte rundt midnatt en razzia i den pågrepne 32-åringens bolig i Oslo etter bombeangrepet i Oslo og skytingen på Utøya.

DEL

DRAMMEN: 32-åringen som er pågrepet på Utøya skal tilhøre et høyreekstremt miljø og skal ha registrert to våpen i sitt navn, ifølge TV 2.

– Den pågrepne er en etnisk norsk mann på 32 år, bekrefter fungerende politisjef Sveinung Sponheim sent fredag kveld.

Han sitter nå i avhør, og ifølge Sponheim er han villig til å gå i dialog med politiet. Politiet vil ikke bekrefte om han er en kjenning av politiet, eller noe som helst mer om hans bakgrunn, før de har snakket mer med ham.

Razzia

Væpnet politi med skuddsikre vester sperret ved midnatt fredag en gateadresse på Oslos vestkant. Mens nabooppgangene i boligkomplekset ble evakuert, gjennomsøkte politiet oppgangen der 32-åringen skal bo.

– Politiet kom med våpen og alt. De sa jeg måtte evakuere på grunn av det som hadde skjedd i Oslo sentrum. Jeg er veldig oppskaket, sier Isabella Helena Jazwik til NTB.

Hun kjente selv ikke den mistenkte, men sier det er forferdelig å vite at han skal ha bodd i oppgangen. Ifølge kilder TV 2 har snakket med, skal den pågrepne tilhøre et høyreekstremt miljø på Østlandet og skal ha registrert to våpen på navnet sitt: Ett automatvåpen og en Glock pistol.

Mannen ble pågrepet på Utøya etter at minst ti personer er drept og 15 sendt med alvorlige eller kritiske skuddskader til Ullevål sykehus i Oslo. Han satt i avhør fredag kveld.

(©NTB)

dt.no kommer tilbake med mer
 

Artikkeltags