Gå til sidens hovedinnhold

Sextiltalt: - Ikke skyldig

Artikkelen er over 11 år gammel

Terapeuten skal ha skaffet seg sex med kvinnen i 20-årene. Mandag formiddag ga hun tingretten sin forklaring.

NEDRE BUSKERUD: 53-åringen møtte i Drammen tingrett i morges for å svare for den alvorlige tiltalen etter straffelovens §193. Tiltalen, som er tatt ut av statsadvokaten i Oslo, fastslår at terapeuten har misbrukt stillingen sin som terapeut for å få sex med kvinnen.

I formiddag ble det klart at 53-åringen erklærte seg "ikke skyldig" etter tiltalen, som har en strafferamme på fem år.

Fortrengte først sexovergrepet

Kvinnen forklarte mandag formiddag at hun først ikke ønsket å anmelde mannen, men i stedet fortrengte hendelsen.

Da hun senere fikk høre om at flere kvinner hadde vært utsatt for det samme hos terapeuten, leverte hun sin politianmeldelse sommeren 2008 - et halvt år etter overgrepet skal ha skjedd.

Hevder konspirasjon

Ved 12-tiden startet tiltalte på sin forklaring. Han uttalte at han ikke kjenner seg igjen i hendelsesforløpet kvinnen har oppgitt.

Tvert om: Han hevder at han ikke har hatt seksuell omgang med kvinnen, og mener "hun har diktet opp alt sammen". 53-åringen mener saken er en konspirasjon mot ham.

Han har likevel ingen formening om hvorfor fire kvinner har kommet med sexpåstander mot ham. Han benekter å ha hatt seksuell omgang med noen av de fire.

Foreldet beføling

53-åringen var nemlig først tiltalt for å ha utført seksuelle handlinger med tre pasienter som ikke hadde samtykket.

Ifølge tiltalen skulle det handle om beføling av de kvinnelige pasientene, som fornærmede har vist til i sin forklaring. Disse sakene ble imidlertid henlagt på grunn av foreldelse.

Sluttet å gå til behandling

En kvinne, som vitnet mandag ettermiddag, fortalte dessuten at hun sluttet å gå til behandling hos terapeuten fordi hun reagerte på sexfokuset i samtalene hans.

Både overfor vitnet og fornærmede skal tiltalte ha snakket nedverdigende om kjæresteforholdene jentene var i, og skal ha sagt at de "fortjente noe bedre".

Misbrukt med bind for øynene

Ifølge tiltalebeslutningen skal terapeutens pasient ha ligget på behandlingsbenken med bind for øynene mens han har utført seksuelle handlinger med henne.

Det skal ikke ha blitt gjennomført noen samleier.

Overgrepene skal ifølge tiltalen ha skjedd i mannens behandlingslokaler.

Skal ha forandret seg

Venner, familie og arbeidskolleger av den 21 år gamle kvinnen fortalte i går om ei jente som gikk fra å være blid, utadvendt og imøtekommende til å bli innesluttet, aggressiv og miste gløden og gnisten utover våren 2008.

– Jeg var redd for at folk skulle se det på meg. Jeg følte meg skitten og ville være mest mulig inne med folk jeg var trygg på, sier 21-åringen.

Saken som går i Drammen tingrett blir avsluttet onsdag. Saken har en strafferamme på fengsel i inntil fem år.

 

Kommentarer til denne saken