Gå til sidens hovedinnhold

Slik tar Odd knekken på sneglene (men bikkja liker det også)

Artikkelen er over 7 år gammel

En flaske øl, fire plastrør og en isboks. Vips, så har Våle-mannen Odd Smedsrud laget en effektiv sneglefelle. Han må bare passe på at bikkja ikke ikke får snuten i godsakene først.

RE: – Verdens til nå enkleste og mest effektive sneglefelle, mener Våle-mannen Odd Smedsrud.

Han nyter gode dager i campingvogna, som han har kjørt til Liatoppen på Blefjell. Det er derfra han rapporterer.

– Brunskogsneglen har dukket opp her også, sukker Smedsud.

Gode dager betyr god tid, som kan bety kreativitet. I alle fall for Smedsruds del.

LES OGSÅ - Det fløt av søppel

Ser bare slimet

– Jeg tok en prat med Erling Fløistad på Bioforsk, og han lurte på om jeg kunne sjekke om brunskogsneglen hadde formert seg i fjellområdet. Det kunne jeg.

Fra før er Odd Smedsrud vant med å bruke sneglemiddelen Nemaslug, og han har brukt vørterøl som lokkemiddel for de slimete, brune skapningene.

– Men når jeg bruker Nemaslug og vørterøl blir jo sneglene borte, og jeg ser kanskje bare slimet igjen i boksene. Med vanlige ølfeller er det mange snegler som får gratisservering før de snegler seg ut igjen og fortsetter festen et annet sted, sier Smedsrud.

Den gleden unner han dem ikke. Sneglene, altså.

– Derfor setter jeg nå ut noen ølfeller som sneglene kommer inn i, men ikke finner veien ut av så lett. Jeg bruker følgende materialer: En tom isboks og et ti centimeter 16 mm elektrikerrør som jeg kapper i fire like lange deler. Røret er rundt 20 mm i utvendig diameter. Jeg borer hull i isboksen med et 19 mm bor og filer litt så rørene sitter trangt, forklarer Smedsrud.

LES OGSÅ: Vet hvem avdøde er

Øltyv på ferde

Sneglefella fungerte, men først etter at han fikk snusen i hvem som hadde forsynt seg med godsakene han frister sneglene med.

– Da jeg kom ut på terrassen sto hunden min Akiro og slikket seg rundt snuten og tigget om mer øl. Etter at jeg satt lokk på isboksen får sneglene sin øl i fred, humrer Smedsrud.

LES OGSÅ: Skal til Brasil

Kommentarer til denne saken