DRAMMEN: De to rumenske mennene på 22 og 39 år kom til Norge på kvelden 16. juli i sommer, de installerte seg i et telt på en campingplass i Drammen.

Turen mot nord startet på morgenen dagen før. Mennene kom med ferje fra England til Frankrike. Så kjørte de i en Honda Civic gjennom blant annet Danmark og Sverige.

Selv sier de to mennene at de var på utkikk etter lagerjobber i Norge, da de ble spurt om hvorfor de kom til Norge. Handlemønsteret deres vitner om et annet, ikke like lovlydig formål.

LES OGSÅ: Stjal sminke for mange tusen kroner

Sju kjøpesenter

Allerede dagen etter at mennene kom til Norge skjer det første tyveriet av mascara. På et av kjøpesentrene i drammensområdet rusler de to mennene inn i Hennes & Mauritz-butikken. Den 22 år gamle mannen bærer en veske. I kosmetikkavdelingen begynner 39-åringen å fylle denne med mascara.

Da mennene forlater butikken er vesken fylt med mascara verdt 17.900 kroner. Selv om de ikke har foret vesken med aluminium, går ikke alarmen av.

Dagen etter reiser de til Kongsberg. Også der tar de med seg kosmetikk verdt 16.000 kroner. De neste dagene oppsøker de to Hennes & Mauritz-butikker, og noen Cubus-butikker, ved sju kjøpesentre.

Alle stedene blir vesken fylt med mascara.

LES OGSÅ: Prøvde klær – stakk av med antrekket

Dømt og utvist

Når mennene skal forklare hvorfor de stjeler mascara, forteller de at de har inngått en avtale med en mann de traff på en bar. De skulle stjele varene, han skulle kjøpe for en god pris.

Heller ikke denne forklaringen er veldig troverdig ifølge dommen fra Drammen tingrett.

Drammen tingrett mener formålet var å ta med seg kosmetikken tilbake til Romania.

Etter at mennene hadde robbet butikker for mascara i nesten en uke, kom kjæresten til 39-åringen til Norge fra England. Hun forteller at hun kom til Norge på ferie. Hun var med på noen av tyveriene.

Et par dager senere, 24. juli ble de tre pågrepet på campingplassen. I teltet deres ble det funnet 1.250 kosmetikkartikler, verdt 218.900 kroner.

De to mennene har tilstått alle tyveriene, og er nå dømt til fengsel i ti måneder.

39-åringens kjæreste har vedtatt et forelegg for tyveri, og er utvist fra Norge.

LES OGSÅ: Sminketyv bevæpnet med stein