KØBENHAVN/DRAMMEN: Det skriver den danske næringslivsavisa Børsen torsdag, melder NTB. Ifølge avisa var den svindeldømte nordmannen bindeleddet da de danske forretningsmennene Ole Abildgaard og Aldo Petersen kom i kontakt med Abramovitsj.

Nasjonalstadion

Denne nordmannen var ifølge Dagbladet Per Morten Hansen (48), opprinnelig fra Drammen. Han introduserte Petersen og Abramovitsj for hverandre og deltok på møter mellom partene, ifølge Børsen. Arkadij Abramovitsj er sønnen til Roman Abramovitsj, som eier den engelske fotballklubben Chelsea.

Parken er FCKs hjemmearena og Danmarks nasjonalstadion. Det ble aldri noe av russerens planer om å kjøpe arenaen.

En fallert playboy

Per Morten Hansen ble svært godt kjent i bybildet i Drammen på 90-tallet. Blant annet sto han bak utestedet Morrison Hotel i Engene – utestedet med de mange navn og mange konkurser.

Sist het stedet Comeback, men har hatt navn som Shooters og Perfekt for å nevne noen. Morrison Hotel ble drevet av Drammen restaurantdrift As som ble slått konkurs.

Da var han allerede kjent etter at politiet hadde gjort beslag hjemme hos ham av Munch-litografien «Madonna», som han hadde fått i pant for et lån til Ole Christian Bach. I 1992 ble han dømt til fengsel i sju måneder for heleri av dette og tre andre kunstverk.

Bestillingstyveri

Det var i mars 1990 at litografien «Madonna» ble stjålet fra Kunsthuset i Oslo. Verdien ble anslått til 1,8 millioner kroner. Tyveriet ble karakterisert som et bestillingstyveri, sammen med Hansen ble også pyramidekongen Ole Christian Bach og pengeinnkreveren Espen Lie ble senere dømt for heleri.

Senere drev Hansen også Akropolis treningssenter på Åssiden, og han har vært gjennom en rekke konkurser i utelivsnæringen, først og fremst i Oslo.

Fengsel

Etter dette flyttet han til Oslo, der han har vært involvert i flere virksomheter. I 2003 ble han dømt til 18 måneders fengsel for grovt bedrageri. Det var en sak som gjaldt hans firma Elspar Norge og tollsvindel for ca. fem millioner kroner.

Per Morten Hansen er registrert med adresse i Oslo, men er meldt utvandret.