Terje møter horder av nysgjerrige innfødte

Terje Kolbjørnsen er endelig ferdig med maratonturen fra Krokstadelva til Bangkok.

Terje Kolbjørnsen er endelig ferdig med maratonturen fra Krokstadelva til Bangkok. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kinas stolteste mann i går var han som fikk den ene sponsorjakka til Terje Kolbjørnsen. For første gang kan han nemlig kvitte seg med bagasje.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

DRAMMEN: Møtene med horder av innfødte er det som har gjort største inntrykk på Terje de siste dagene.

Mens han i Russland opplevde at folk var uvennlig og helst ikke ville snakke med ham, er det stikk motsatt i Kina.

LES OGSÅ: Kinesisk skilt-rebus

Nysgjerrige

– De følger etter meg i store horder, nysgjerrige og "fingrete", sier Terje fra luksushotellet med iskaldt vann i dusjen i byen Songpan.

– En klarte å nulle ut sykkelcomputeren min, men jeg tror jeg har kontroll likevel. Men de er svært hjelpsomme, selv om de vel ikke skjønner hva jeg skal eller hvor jeg kommer fra.

Terje har de siste dagene syklet i fjellene, men regner med at han snart er nede i lavlandet.

– Derfor fant jeg på å gi bort dene en jakka, og det var en meget fornøyd ung mann som fulgte ham et par mil på moped.

LES OGSÅ: Sykling i 2.000 meters høyde i indre Kina

Endelig engelsk

Fortsatt følger Terje hovedvei 213. - Fin asfalt, forholdsvis lite trafikk, og nå er det også begynt å dukke opp skilt på engelsk, foreteller han. I går møtte han forvrig en likesinnet; en japaner som også var på sykkeltur i Kina.

– Forskjellen var at han skulle være på sykkelen i tre-fire år, sier Terje, som imidlertid fikk god kontakt med kollegen på hybridsykkel, sier Terje.

LES OGSÅ: Blåst av veien fire ganger i nord-Kina

Her er SMSene fra Terje i Kina de siste par dagene:

SMS 1 fra Terje lørdag: 17 mil totalt. 15 i varierende motvind og beintøffe bakker. Var på ca. 3.500 moh i dag. Kaldt. Sleit med pust og kropp. Vondt i brystkassa når jeg pustet.

Angrepet av hund i dag også, stort beist som hoppet rett i sykkelen. Fikk kastet meg vekk, dundret i bakken, slo til beistet og skreik.

Tre andre bikkjer kom i full fart, men de ble stoppet av en innfødt. er på et lite sted med munker og fjellfolk. Helt annet utseende enn andre kinesere jeg har vært i kontakt med. "Hotellet" er uten dusj og do er et hull i gulvet. Helt ferdig etter dagens etappe. Ekstremt.

SMS 2 fra Terje lørdag: Er ca. 10 mil inn i ny provins. Alt står bra til.

SMS fra Terje søndag: Er i byen Songpan. Har startet nedstigningen fra fjellet etter å ha vært på ca. 4.000 moh. Dagen har vært ekstrem. Sterk motvind i samtlige 14 mil.

Måtte langt ned i motivasjonskassa i dag. bena var visne, pustevansker, kvalm og "summetonen" i hodet. Tross alt heldig som får disse unike opplevelsene og erfaringene. Jeg er heldig.

LES FLERE NYHETER PÅ DT.NO

Artikkeltags