DRAMMEN: Drammens Tidende skrev tidligere i år at mange tiggere etterlyste et dusj og overnattingstilbud i Drammen. Kommunen har ikke ønsket å laget et slikt tilbud, men Frelsesarmeen vil hjelpe dem og søkte 120 000 kroner i støtte fra regjeringen.

Denne uken kom beskjeden om at søknaden er innvilget. Pengene vil Frelsesarmeen bruke til å opprette et dusjtilbud fra august og overnatting til vinteren i sine lokaler i Amtmand Blomsgate.

- Vi vil ha et dusjtilbud en gang pr. uke fra august og fram til desember. Det tror jeg de vil takke ja til for det er mange som forteller oss at manglende dusj er en bekymring. De nettene det er kaldere enn minus ti grader kan de få sove på Frelsesarmeen, forteller korpsleder i Frelsesarmeen Drammen, Dan Storck.

-Ikke paradis

Frelsesarmeen har kapasitet til å ta i mot ca. 20 personer til overnatting og ca. 30 personer til dusjing en gang i uka. Senger låner de av Røde Kors. 

- Det er sikkert folk som synes vi ikke bør gjøre dette, men vi ser pragmatisk på det. De har lov til å komme hit. De lever under vanskelige forhold og kan vi gi dem en litt bedre hverdag, er det i Frelsesarmeens ånd, sier Storck som ikke frykter at dette vil tiltrekke seg flere tiggere.

-Det er trist hvis folk i Drammen ikke synes at dette er OK. Noen er redde for at mange kommer, men vi skaper ikke et paradis. Vi gir dem bare litt bedre forhold. De har det kjempetøft, sier Storck som understreker at dette ikke er løsningen på problemet.

- Vi ønsker at Norge og EU gjør mer for romfolket i hjemlandet. Det må ikke være slik at de må reise ut for å klare seg, mener han.

LES OGSÅ: Tiggere etterlyser dusj og do

LES OGSÅ: Avlyser tiggerinvasjon hittil