Vil ha restaurant på Stortinget

Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Frps Jørund Rytman vil ha litt mer liv på Stortinget som sommeren.

DEL

Lagtingsalen har stått tom og forlatt på Stortinget i over ett år. Frps stortingrepresentant Jørund Rytman fra Drammen mener salen kunne vært bedre utnyttet.

- Det hadde vært helt fantastisk om vi kunne gjort salen om til restaurant og åpnet den for publikum - i alle fall på sommeren, sier Rytman til
dn.no.

Bar på presidentplassen

Han mener presidentplassen kan gjøre om til bar, og ser ingenting uverdig med å slippe "vanlige", feststemte mennesker inn i den ærverdige salen. Han tror folk vil oppføre seg i slike omgivelser. Stortingsrepresentantene selv er også måteholdne med alkohol innenfor murveggene.

- I Stortingskantinen selger de alkohol, men det er det nesten ingen som tør drikke. Ryktene vil ha det til at kantinepersonalet må kaste øl fordi det går ut på dato, ler Rytman.

 

Uten Hellstrøm som sjef

Restaurantideen er foreløpig en drøm for Rytman, men dn.no strekker saken litt lenger, og har spurt tidligere Bagatelle-sjef hva han mener om drømmen.

- Stortinget? Der skal jeg i alle fall ikke åpne ny restaurant, slår Hellstrøm fast. Men han ville heller ikke hatt restaurant i Eiffeltårnet eller på slottet hvis han fikk mulighet.

- Substansen i en restaurant er menneskene inni, ikke flotte omgivelser. Om du har verdens flotteste utsikt spiller ikke det noen rolle, sier Hellstrøm.

Han hadde allikevel spist der hvis det hadde blitt en restaurant på Stortinget, men alle helst skulle han gjerne vært matminister hvis han fikk en dag blant de folkevalgte.

- Og den dagen hadde du brukt til?- Å nedsette en kommisjon som forbød Grandiosa.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken