Håndgranat som pyntegjenstand skaper reaksjoner

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Møbelkjeden Bolia markedsfører en gullbelagt håndgranat til å pynte opp stua som et produkt som «har masse humor og skaper glede i hverdagen».

DEL

OSLO/DRAMMEN: Etter kraftige reaksjoner skal Bolia vurdere om produktet skal trekkes fra markedet, melder NRK.En av dem som reagerer, er Lars Petter Soltvedt, som er førsteamanuensis ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold og underviser i statsvitenskap og menneskerettigheter.

– Vi vet alle hva som skjer i Ukraina og Syria. Mennesker dør, og mange er på flukt. Noen få finner veien til Norge. De er traumatisert. Kanskje blir de invitert inn i et norsk hjem for å bli integrert, så finner de håndgranater til pynt. Det er helt latterlig, sier Soltvedt.

- Respektløst

Pyntegjenstanden har også skapt reaksjoner på Facebook.

– Det er respektløst overfor dem som har opplevd krigens herjinger. Alle voksne mennesker vet hvilke skader en håndgranat kan gjøre, sier Sunniva Egge Sipus, som også ber Bolia trekke produktet.

Administrerende direktør Lars Lyse i Bolia sier hensikten med produktet er å ufarliggjøre håndgranaten, ikke å støte noen. Bolia vil nå gå gjennom reaksjonene for å vurdere om produktet skal trekkes fra markedet.

- Latterliggjøre krigen

I Bolias egen nettkatalog omtales produktet slik:

«Jusy Grenade er skapt av Bolia designteam, inspirert av Philippe Starck’s Gun lampe serie, som satte fokus på hvor mange penger som brukes på krig og våpen. Vi ønsker med Jusy Grenade å ta stor avstand fra alt som har med krig og gjøre. Dette ved å latterliggjøre krigen med masse av humor og dermed ta makten fra våpenet, ved her å omdanne det til en lysestake.»
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken