Det første IKEA-varehuset utenfor Sverige kom til Norge i 1963.

Siden den gang har møbelgiganten bygget utsalgssteder i over 40 land og IKEA er blitt like kjent for sine kjøttboller som sine møbler levert i flatpakker. Her er ti morsomme fakta du kanskje ikke visste om det populære varehuset, skriver Side2:

1) IKEA ble stiftet av svensken Ingvar Kamprad da han var 17 år gammel, i 1943. Navnet IKEA er en forkortelse av Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd. Til å begynne med solgte IKEA penner, lommebøker, rammer, klokker, smykker og nylonstrømper, rett og slett det Kamprad følte det var behov for og som han kunne selge til redusert pris. Det første møbelet ble introdusert i produktporteføljen i 1947 og selskapet begynte å designe sine egne møbler i 1955.

2) Hvert 10. sekund selges en Billy bokhylle. Det er kjedens mest populære produkt.

3) I 2016 blir all IKEA-belysning LED-belysning, noe som betyr at de kun vil selge LED-pærer og LED-lamper.

4) IKEA-sortimentet består av hele 9500 ulike møbelprodukter.

5) IKEA har over 131,000 ansatte verden over.

6) Møbelgiganten var det første selskapet som brukte bilder av et homofilt par i en reklamekampanje på TV. Dette var i 1994.

7) Det er flere kopier av IKEA-katalogen enn bibelen.

8) Til tross for at IKEA-gründeren Ingvar Kamprad er en av de rikeste personene i verden, lever han ikke noe luksusliv. Han lever i et ganske vanlig hus i Sverie, og velger billige flybilletter og hoteller når han er ute på reise.

9) IKEA-produktene har navn istedet for nummer fordi IKEA-sjefen Kamprad har dysleksi og mener det er enklere å organsiere et slikt navnesystem. Sofaene har svenske stedsnavn, stoler er ofte oppkalt etter mannenavn, mange sengene har norske stedsnavn og så videre.

10) I tillegg til flatpakkede møbler selger også det svenske varehuset også boliger.

LES FLERE SAKER PÅ DT.NO:
Familien: – Han stilte alltid opp
Sjekk om du må levere tilbake din
Mann gikk til angrep på dørvakt