14 dager igjen til Bangkok

- Jeg føler nå at jeg har kommet litt tettere innpå folk. Dette har på en måte vært turens høydepunkt, forteller Asia-syklist Terje Kolbjørnsen.

- Jeg føler nå at jeg har kommet litt tettere innpå folk. Dette har på en måte vært turens høydepunkt, forteller Asia-syklist Terje Kolbjørnsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

«Har vel 14 dagers tur til Bangkok foran meg, og det må jeg vel klare». Slik slutter gårsdagens SMS fra Asia-syklist Terje Kolbjørnsen. Han befinner seg nå i byen Kunming sør i Kina.

DEL

KINA: De siste dagene har vært tunge, varme og til dels dramatiske. I en tunnel kjørte Hokksund-mannen ned i en kum som manglet lokk.Følgen var brist i ribbein, skrubbsår og verandaleppe. En ekstratur fikk han også fordi en av sykkelveskene falt av uten at han merket det. Da han etter ei mil så at noe manglet, måtte han snu å sykle tilbake til tunnelen.

LES OGSÅ: Sykler Krokstadelva - Thailand

- Og der lå heldigvis veska, forklarer Terje.

- Jeg føler nå at jeg har kommet litt tettere innpå folk

LES OGSÅ: Møter horder av nysgjerrige

Kinesisk følgesvenn

Følgesvenn har han også hatt i to-tre dager. En 26-årig kineser på moped ble hans nye kamerat. Kineseren er på vei til Tibet, og Terje har «brukt» ham til å skaffe seg kunnskaper om området han sykler gjennom, til et forsøk på å skaffe seg visum til Vietnam og til rett og slett en venn å spise måltidene sammen med.

- Jeg føler nå at jeg har kommet litt tettere innpå folk. Dette har på en måte vært turens høydepunkt, forteller Terje.

LES OGSÅ: Kinesisk skilt-rebus

Mister Vietnam

For øvrig gikk forsøket på å få visum til Vietnam heller dårlig. Derfor har Terje besluttet å legge kursen inn i Laos.

- Litt synd, for jeg hadde gledet meg til Vietnam. Nå blir det tvers gjennom Laos, før han tar sisteetappen gjennom Thailand til Bangkok.

Han nærmer seg nå 500 mil på sykkelen, og formen er stigende bortsett fra de omtalte skrubbsårene og litt pustevansker etter møtet med den kinesiske asfalten.

- I går dumpet jeg fullstendig utmattet inn på hotellrommet

LES OGSÅ: Sykling i 2.000 meters høyde

Tråkker nedover i motvind

Mens fjellene var nær ved å slite ut Terje nord i Kina, er det nå varmen og kupert terreng som nå har samme effekten.

- Motvind har også gjort at jeg enkelte ganger har vært nødt til å stå å tråkke nedover for å komme av flekken

- Kanskje må jeg vurdere å starte tidligere på dagen for så å ta ei pause når det er som varmest midt på dagen. Selv om det nå er lettere å få tak i vann, er forbruket mye større. Motvind har også gjort at jeg enkelte ganger har vært nødt til å stå og tråkke nedover for å komme av flekken. I går dumpet jeg fullstendig utmattet inn på hotellrommet, forteller Terje.

LES OGSÅ: Blåste av veien fire ganger

Artikkeltags