DRAMMEN: Politiadvokat Hans Lyder Haare ved Sør-Øst politidistrikt sier til bladet Kapital at Klokkemannen kommer til å bli tiltalt.

– Jeg har ikke så mye annet å si nå enn at vi håper å få denne saken opp høsten 2017, sier Haare.

Drammensmannen i 40-årene ble pågrepet allerede i 2015, og siktet for brudd på merverdiavgiftsloven, ligningsloven og straffeloven i forhold til medvirkning til hvitvasking, sa Haare da til Drammens Tidende.

Store inntekter

I en kjennelse fra Drammen tingrett i 2015 kommer det fram at både Klokkemannen og hans ektefelle skal ha hatt store inntekter som ikke kunne forklares med lovlige inntekter i Norge.

Politiet mener blant annet at han tjener store summer på å selge klokker, og deretter låner ut penger til privatpersoner. «Rentene» betaler de i form av å gi ham tillatelse til å bruke deres navn og konto slik at han kan plassere millionene han har tjent på ulovlig klokkesalg uten å bli tatt for det, mener politiet.

LES OGSÅ: Tilbudt klokke fra «klokkemannen»

– Organisert kriminalitet

Hans Lyder Haare har tidligere uttalt til Drammens Tidende at «Vi mener det er snakk om organisert kriminalitet, som skal ha pågått over mange år».

«Klokkemannen» er også tidligere dømt for lovbrudd i forbindelse med klokkesalg.

Klokkeselgeren ønsker ikke å kommentere saken overfor Kapital.

Bestrider omfanget

Hans forsvarer, advokat Øystein Storrvik, sier hans klient bestrider omfanget av siktelsen, og sikter da til beløpet på 19 millioner kroner.

Klokkemannen sloss i lang tid mot skattemyndighetene, og i januar 2014 ble endelig punktum satt i Borgarting lagmannsrett, der han tapte på alle punkter.

–  Lever på venner og bekjente

Til Drammens Tidende sa Klokkemannen da at skattegjelden var på rundt fem millioner kroner.

– Hvordan skal du få betalt den gjelden?

– Det klarer jeg aldri. Jeg vil bære på den gjelden til jeg dør.

– Du har verken dagpenger eller sosialhjelp, hvordan klarer du deg?

– Jeg lever på venner og bekjente, sa Klokkemannen.

Etter alt å dømme må han altså i retten på nytt til høsten, nok en gang tiltalt for ulovlig klokkesalg  i millionklassen.

LES OGSÅ: Millionsalg av klokker