Ole Paus skapte opplevelser i Lierskogen kirke

Ole Paus

Ole Paus

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Jo større utfordring du gir Ole Paus jo mer får du oppleve av hans genuine stand-up-visekunst.

DEL

Konsert: Gjenåpning av Lierskogen Kirke m/Ole Paus
Sted: Lierskogen Kirke
Tid: Fredag 18.00 - 19.30
Publikum: 150 (fullt)


Se bilder fra konserten

Anført av Slavekoret, de mange dugnadsmenneskene som har gjort det mulig å få restaurert og gjenåpnet kirken på Lierskogen, var dette en mer enn fornøyelig konsert! Flotte innslag fra tubaduett til vakker sang, felespill, diktopplesning av Wildenvey og blåsere/fele-versjonen av Rolf Løvlands "You raise me up".

De lokale innslagene omkranset selve rosinen i pølsa - en timelang konsert med Ole Paus!

Ole kan være slumsete og i høyeste grad den mest rustne av To Rustne Herrer om det er snakk om et pliktløp. Jo større utfordring du gir Ole Paus jo mer får du oppleve av hans genuine stand-up-visekunst.

Gjenåpning av en kirke tok han absolutt ikke lett på. Han hadde febrilsk gått gjennom sin endeløse katalog av sanger på jakt etter temaer om å bygge noe nytt eller restaurere - men fant ingen.

Men Ole Paus er som Espen Askeladd og finner så mye annet han kan bruke langs veien. Åpnet med "Mitt lille land" og mellomspillet fra "La oss leve for hverandre" - som skapt for åpningen av Lierskogen kirke! Barsk humor med "Den tøffeste gutten i himmelen" og sanger om ikke å være redd for å dø.

Innimellom sparker han til Ari Behn og uttrykker sympati for fylliker. Typisk Ole Paus å sparke oppover og se i nåde nedover. Hans syn på menneskeverd, måten han formidler sin tro og deler den med oss i poetiske ordvalg, føles ekte og rører ved noe i deg.

Når Ole til slutt sang sanger som "Nærmere deg min Gud" og "O Herre bli hos meg" så nikket nok også presten megetsigende og med solid "rockefot" på sidelinjen. Det er herlig hvor levende Ole Paus leverer slike tekster sammen med sin anti-koordinerte og bluesstemte gitar og standup-mimikk.

Det føltes riktig når Ole snakket om livets fire hjørnesteiner - fødselen, kjærligheten, møtet med sorgen og til slutt døden. "Hvis du tror jeg har glemt deg tar du feil", sang han og mange forsto.

Stor Paus i liten kirke, der også Helene O'Loughlin og Knut Nyheim skal trekkes fram for henholdsvis vakker sang på "Vårsøg" og felespillet på en brudemarsj fra Seljord.

Ole er ikke prest, men forestillingen hans ga oss både latter, underholdning og dyp ettertanke. Akkurat slik man drømmer om at det skal være i en kirke!

Artikkeltags