Ole Paus skrøt av dugnadsgjengen i Lierskogen kirke

God stemning. Ole Paus visste å trykke på de rette knappene da Lierskogen kirke ble gjenåpnet i går kveld. Foto: Sven-Erik røed

God stemning. Ole Paus visste å trykke på de rette knappene da Lierskogen kirke ble gjenåpnet i går kveld. Foto: Sven-Erik røed

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

- Det er en stor ære å få være med å åpne kirken dere har laget selv, skryter Ole Paus.

DEL

Lier: Man kunne nesten tro at folket på Lierskogen var to dager for tidlig ute. Det var nemlig rene 17. mai-stemningen utenfor Lierskogen kirke med hornorkester, bunadskledde menn og kvinner og vaiende norske flagg mot en knallblå himmel.

I går kveld var det nemlig storslagen gjenåpning av nye Lierskogen kirke.

Pyntet

Pent pyntet står Sverre Løvåsdal i Lierskogen velforening og tar imot publikum. Det brede smilet avslører at han er godt over snittet fornøyd både med hvordan kirken ser ut og oppmøtet på åpningen. Hovedattraksjonen i går var Ole Paus. Og han visste å tilfredsstille sitt publikum.

- Det er en stor ære å få være med på å åpne kirken dere har laget selv, sa han til både latter og applaus fra tilhørerne.

Før han fortsatte:

- Jeg er dypt rørt og svært beæret over å få være med på dette.
Så satte han i gang med sine kjente sanger.

Stor dugnad

Det var nok en spesiell kveld for mange av tilhørerne i den fullsatte kirken i går kveld. Lier kommune bevilget 2 millioner kroner til oppussing av Lierskogen kirke, men selve arbeidet måtte skje på dugnad. Nå, over 3.000 dugnadstimer senere, kan lokalbefolkningen virkelig nyte resultatet.

Så det var nok ikke helt tilfeldig at det såkalte Slavekoret, som besto av omtrent halve dugnadsgjengen, åpnet konserten med kirkens egen sang.

- Dette er en dag vi har gledet oss veldig og lenge til, strålte prest Rolf Sommerseth.
Sammen med over 70 andre har han bidratt til at kirkeklokkene igjen kan kime og kirken igjen fylles med sang.

Epleblomster

En annen som også har vært med på dugnad, er Marit Rype. Hun plasserer både seg selv og journalisten på det hun omtaler som orkesterplass i kirken - på benken til orgelet.

- Jeg synger ikke så pent, så jeg våget ikke være med i koret, hvisker hun forsiktig.
fornøyd. Men Rype har ikke ligget på latsiden av den grunn. Hun har pyntet alteret med friske eple- og pæreblomster.

- Dette er en kjempebra åpning. Nå er vi fornøyde, stråler hun, mens foten lett tramper takten til Ole Paus' visesang.

Artikkeltags