Gå til sidens hovedinnhold

– Ønsker meg en kjæreste

Artikkelen er over 7 år gammel

Jan Evensen har aldri kysset noen, og aldri hatt en kjæreste. Nå skal han ut og lete etter en jente å bli glad i, og det med TV2 på slep.

LIER: Hvor lett er det egentlig å finne seg en kjæreste når man sliter med psykiske problemer?

Jan Evensen beskriver seg selv som en snill, ærlig og trofast kar. Han er sosial og har godt humør når han er trygg.

Men han har også angst. Han liker Roxette, Abba og Return, han drikker ikke alkohol og går aldri på diskotek, men trives best hjemme i sofaen, hvor det er trygt og godt.

Sjenert

– Det er ikke særlig enkelt, forteller han.

– Jeg blir fort sjenert og nervøs når jeg møter noen og jeg vet ikke helt hva man gjør når man er kjærester, eller hvordan man blir kjærester.

Han sitter i den lille sokkelleiligheten som han han deler med broren sin på Tamburhaugen bo- og omsorgshjem i Lier. Her har han bodd i snart 14 år. Ved siden av ham sitter TV2-reporter Rolf Arne Leer.

Han har vokst opp på Tamburhaugen, som er en av de eldste institusjonene innenfor det som en gang het privatpleien i Lier, og som drives av foreldrene hans, Inger Elisabeth og Per Christian Leer.

Les også: Nils (55) badet naken på tv

Dokument 2

– Så lenge jeg har kjent Jan har han snakket om hvor høyt han har ønsket seg en kjæreste. Han har satt inn utallige kontaktannonser i Drammens Tidende, Aftenposten og Tønsbergs Blad, men uten hell. Så i julen bestemte jeg meg for å gjøre noe med det sier han og smiler bort til kompisen sin, før han legger til:

– Jan er en kul kar. Han fortjener en kjæreste, så nå skal vi prøve på forskjellige måter for å se om det ikke finnes en jente der ute – også for ham.
Til høsten blir historien om Jan sendt som Dokument 2 på TV2. Uansett om det blir kjæreste eller ei.

Les også: Sa ja på kjærlighetens dag

Avlive myter

– Det blir et portrett av Jan, men også et program som viser at ønsket om kjærlighet er universelt og at lykke kan være så mangt, sier regissør Hans Lukas Hansen.
Rolf Arne Leer nikker.

– Målet er også å avlive noen myter om psykiatrien og menneskene der. Vi vil vise at de som sliter litt ekstra er mennesker de også, det er ikke noe skummelt eller farlig, det er bare litt annerledes.

Les også: Brille er tilbake på skjermen

Gruer seg litt

I løpet av månedene som kommer skal gjengen gjøre ulike fremstøt for å finne en jente. Først blir det kontaktannonse her i avisen neste lørdag. Deretter blir det kanskje å søke på nettet eller dra til Frysja, hvor det er dans for likesinnede en gang i uken.

– Egentlig så starter dette nå som dere skriver om Jan. Det blir et spennende eksperiment, sier Rolf Arne Leer.

– Men hva med Jan selv, er han klar for jakten og oppmerksomheten?

– Jeg gruer meg litt, det blir rart. Men jeg tror det skal gå bra, sier han.

Andre saker på dt.no:

Ledigheten fortsetter å øke

God stemning på Pigen (DT+)

Super-Sissel er supervikar

Kommentarer til denne saken