Oppspinn om Thereses drapsmann

Politiavdelingssjef Håkon Grøttland

Politiavdelingssjef Håkon Grøttland

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

To svenske eksperter, en politiprofessor og en rettspsykiater, mener Thomas Quick er uskyldig dømt. De mener han ikke stå bak drapet på Therese Johannessen fra Fjell i Drammen. - Oppspinn, sier politiavdelingssjef Håkon Grøttland.

DEL

- Dette er bare oppspinn uten rot i virkeligheten. De to svenskene skal utgi bok om Quick, og de har åpenbart kommersielle hensyn når dette utspillet kommer nå, sier politiavdelingssjef Håkon Grøttland ved Søndre Buskeurd politidistrikt til Drammens Tidende.

I fem år var han hovedetterforsker i Therese-saken, fram til Quick ble dømt for drapet i 1997.

- Jeg lurer på med hvilket blikk svenskene har lest dokumentene i saken. Det er ingenting annet som tyder på at Quick er den skyldige, sier Grøttland.

- Thomas Quick og hans drapstilståelser er en komplett skandale. Vi har gått igjennom samtlige dokumenter i alle drapssaker Quick har tilstått, vært mistenkt for og de han er dømt for. Det er bare ett fellestrekk: Quick kan ikke drept noen av dem han hevder han tok livet av, sier professor Leif G. W. Persson ved Politihøgskolen i Sverige til Dagbladet.

Quick har tilstått 30 drap og er dømt for syv av dem. Han er dømt for drapet på ni år gamle Therese Johannessen. Quick hevder han bortførte og drepte jenta som satte bydelen Fjell og hele Drammen på norgeskartet i alle årene etterforskningen pågikk.

De to svenske ekspertene mener at Quick er uskyldig dømt, og at drapsmenn i Norge går fri fordi Quick har påtatt seg skylden. I tillegg til Johannessen er han domfelt for drapene av Trine Jensen (17) i 1981 og Gry Storvik (24) i 1985.

Artikkeltags