Bane Nor setter opp høyere gjerde på ulykkesstedet

Bane Nor startet fredag arbeidet med å sette opp høyere gjerdet på ulykkesstedet på Filipstad, hvor en femten år gammel gutt mistet livet i forrige uke.

Bane Nor startet fredag arbeidet med å sette opp høyere gjerdet på ulykkesstedet på Filipstad, hvor en femten år gammel gutt mistet livet i forrige uke. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bane Nor setter opp høyere gjerder ved ulykkesstedet på Filipstad, hvor en 15 år gammel gutt mistet livet søndag.

DEL

Bane Nor setter opp høyere gjerder ved ulykkesstedet på Filipstad, hvor en 15 år gammel gutt mistet livet søndag.

Arbeidet med å feste høyere gjerder oppå de gamle startet fredag formiddag. Det opprinnelige gjerdet var 1,05 meter, som er 75 centimeter lavere enn hva Bane Nors regelverk sier at det skal være, skriver Aftenposten.

Tre ungdommer var involvert i en ulykke i togtunnelen på Filipstad søndag. De skal ha kommet nær en høyspentledning 5,5 meter over bakken. En 15 år gammel gutt omkom, mens en jevnaldrende gutt og en 16 år gammel jente er innlagt på Haukeland universitetssjukehus i Bergen med alvorlige skader.

Høyspentanlegget i hele det elektrifiserte jernbanenettet har en spenning på 15.000 volt. Strømmen befinner seg i kontaktledningsnettet som ligger fra fem meter over bakkenivå, både i og utenfor tunnelene.

De to guttene gikk i 10. klasse ved Ruseløkka skole i Oslo. Jenta er fra Drammen.

Artikkeltags