Oslofjordtunnelen stengt for kjøretøy over 12 meter

Denne Saaben og vogn er cirka 12,60 meter til sammen og da er den for lang for Oslofjordtunnelen. Vognen er en svært vanlig størrelse med boenhet på 6 meter. Saaben er omtrent like lang som mange andre brukte trekkbiler som Toyota Avensis, Ford Mondeo og Volvo V70.

Denne Saaben og vogn er cirka 12,60 meter til sammen og da er den for lang for Oslofjordtunnelen. Vognen er en svært vanlig størrelse med boenhet på 6 meter. Saaben er omtrent like lang som mange andre brukte trekkbiler som Toyota Avensis, Ford Mondeo og Volvo V70. Foto:

Av og
Artikkelen er over 6 år gammel

Statens vegvesen medgir at forbudet i Oslofjordtunnelen mot alle kjøretøy over 12 meter, er noe firkantet. Men forbudet blir stående til nye sikringstiltak er på plass.

DEL

MÅNA: Norsk Caravan Club protester mot at da forbudet mot kjøretøy over 7,5 tonn ble opphevet i Oslofjordtunnelen, ble det i stedet innført forbud mot kjøretøy lengre enn 12 meter. Det rammer mange av caravanklubbens 25.000 medlemmer.De aller fleste kunnet kjøre gjennom Oslofjordtunnelen da den ble åpnet for trafikk igjen etter brannen 23. juni i fjor. Det er nemlig sjelden at en ekvipasje bestående av bil og campingvogn blir så tung som 7,5 tonn. Men det er helt vanlig at den er lengre enn 12 meter.

LES OGSÅ: Oslofjordtunnelen vil bli nattestengt

– Skiltene blir stående

Hos Statens vegvesen får Norsk Caravan Club forståelse, men ikke gehør for kravet om å oppheve forbudet for biler med campingvogn.

– Det kommer til å bli stående sånn til evakueringsrommene er ferdige og tunnelen åpner for alle kjøretøy. Det håper vi blir i slutten av mai, sier avdelingsdirektør Nils-Erik Bogsrud i Statens vegvesen.

Lettere for næringslivet

At forbudet mot kjøretøy over 7,5 tonn nå er opphevet og erstattet av forbudet mot kjøretøy over 12 meter, er gjort for å lette på arbeidsforholdene for transportbransjen.

– Vi har veid den daglige lettelsen for næringslivet opp mot dem som skal på helgetur, forklarer Bogsrud.

Firkantet skilting

Han skjønner at mange campingvogneiere nå er frustrerte over lengdeforbudet i Oslofjordtunnelen, ikke minst de som frem til nå har kunnet kjøre gjennom den 7,4 kilometer lange, undersjøiske tunnelen mellom Hurum og Frogn.

– Når det blir skilting som det er her, vil det bli firkantet. Men vi håper å være i mål med de nye evakueringsrommene i mai, sier Nils-Erik Bogsrud.

Artikkeltags