Drapssiktet nordmann varetektsfengslet i Karlstad

Mannen som er siktet for å ha skutt og drept Borgar Giil Andresen i Hokksund Lille julaften ble lørdag varetekstfengslet i Värmlands tingett i Karlstad.

DEL

KARLSTAD/HOKKSUND: Mannen, som skal ha en relasjon til Andresen, har motsatt seg utlevering til Norge, og er altså nå blitt varetekstfengslet mens retten tar stilling til spørsmålet om utlevering.

Advokat John Christian Elden uttalte i går til Drammens Tidende at han ikke ønsker å gå inn på mannens forklaring i saken før han har fått forklare seg til politiet med Elden til stede mandag.

Elden sier likevel at hans klient nekter straffskyld.

Søndag uttaler Elden til Drammens Tidende at mannen er formelt varetektsfengslet til 10. januar, før en eventuell ny fremstilling i den svenske tingretten.

– Dette gjelder dersom han ikke har reist til Norge før den tid, eller er løslatt tidligere, sier Elden.

– Den langsomme veien

Påtalejuristen ved avdelingen for internasjonale og organiserte lovbrudd i Sverige, Jonas Arvidsson, sier til Drammens Tidende at det kan være ulike grunner til at den siktede mannen ikke har gått med på utlevering.

– Dette innebærer at saken fortsetter den langsomme veien. Hadde den siktede gått med på overlevering med én gang, kunne han vært i Norge i løpet av tre dager. Uansett blir han fengslet med restriksjoner i forskuelig framtid, sier Arvidsson.

– Har den siktede noe potensielt å vinne på å ikke gå med på utlevering, og dermed bli fengslet?

– Ikke slik jeg ser det. Det er nok ikke hyggelig å sitte fengslet på denne måten. Dette er ikke noe juridisk mysterium, sånn sett. Han kommer til å bli utlevert, for svenske myndigheter går ikke inn i selve drapssaken. Vi behandler kun spørsmålet om utlevering, det er et spørsmål om tid. Men han har ballen i sine hender, og styrer tidsbruken, sier han.

Ved godt mot

59-åringen ble pågrepet på et hotell i Arvika torsdag 26. desember. Hotellet ligger om lag syv mil nordvest fra Karlstad, der han ifølge Elden skal ha hatt en relasjon til byen.

Han sitter nå varetektsfengslet på politistasjonen i Karlstad hvor han blir sittende i med mindre han samtykker til utlevering til Norge.

Mannens forsvarer har tidligere sagt at hans klient er ved godt mot.

LES OGSÅ:
Artikkeltags

Kommentarer til denne saken