ØVRE EIKER: – Vi legger til grunn for etterforskningen at det har skjedd en voldtekt, sier jourhavende politijurist Per Steinar Bungum i Sørøst politidistrikt til Drammens Tidende.

Ifølge juristen har en 23 år gammel kvinne forklart at hun er blitt voldtatt. Det skal være snakk om én gjerningsperson.

– Fornærmede har vært på voldtektsmottak hvor det er sikret bevis. Det er også sikret tekniske bevis fra det antatte åstedet. Vi håper det vil lede til oppklaring, sier Bungum.

Kvinnen har forklart seg til politiet.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hva kvinnen har forklart om mistenkte, eller gi ut beskrivelse av personen.

Det skal ikke være snakk om en konkret mistenkt.

Den fornærmede kvinnen er fra Østlandet.

Etterlyser øyenvitner

Bungum forteller at en del vitner allerede har meldt seg, og politiet har snakket med flere personer.

– Men vi har ingen direkte øyenvitner og er fremdeles interessert i om noen har sett noe eller har andre opplysninger å komme med, sier han.

Hendelsen skal ha skjedd i tidsrommet mellom 22.00 lørdag kveld og 05.00 søndag morgen.

– Vi har vitner som har kommet med nyttig informasjon, men vi savner eventuelle vitner som har observert straffbare handlinger, sier juristen.

– Hvis noen har vært i området mellom avsperringene og Perrongen pub, og som har sett eller hørt noe som de antar at politiet er interessert i må de ta kontakt, sier han til Drammens Tidende.

Politiet antar at den angivelige voldtekten har skjedd på stasjonen, hvor de også har sikret spor på et område som tidligere søndag var avsperret.

Alvorlig hendelse

Politiets operasjonsleder Torben Henriksen fortalte tidligere søndag at politiet hadde fått melding om at det skulle ha skjedd en alvorlig hendelse i Vestfossen, men politiet var ellers sparsomme med opplysninger.

– Som følge av denne meldingen har vi sperret av Vestfossen stasjon. Men av etterforskningsmessige hensyn, kan vi ikke gå ut med ytterligere detaljer på nåværende tidspunkt, sa Henriksen.

Politiet skal ha fått melding om hendelsen like etter klokken 11 søndag formiddag, og det var Eikernytt.no som først omtalte saken.

– Er noen pågrepet i forbindelse med hendelsen?

– Nei, ingen er pågrepet.

– Har dere bistand fra Kripos?

– Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte noe, så tidlig i saken. Vi jobber for fullt og gjør nødvendige undersøkelser, sa Henriksen.

LES OGSÅ: