Gå til sidens hovedinnhold

Familien er fra Modum

Artikkelen er over 7 år gammel

Kriseteamet i Modum kommune tilbyr nå hjelp og støtte til de pårørende etter den tragiske ulykken i Hokksund , der en syv år gammel gutt og hans mor er bekreftet omkommet .

ØVRE EIKER/MODUM: Kvinnens mindreårige datter og en mann i slutten av 20-årene, som er kvinnens samboer, er livstruende skadet etter det som trolig er en gasslekkasje på en hytte ved Lauvtjern i Hokksund. De får nå intensiv behandling på Ullevål Universitetssykehus i Oslo.

Kommunikasjonsrådgiver Eivind Kopland i Modum bekrefter at kommunens kriseteam er varslet.

- De arbeider nå med oppfølging av de pårørende. I kveld vil dessuten skolen, der de to er elever samles for å planlegge hvordan de skal møte elevene i morgen og de vil også få faktainformasjon i saken, sier Kopland. Han bekrefter også at kommunen øverste ledelse – rådmann og ordfører – i hele dag har stått i løpende kontakt.Kopland sier at dette er en svært tragisk hendelse som vil prege Modumsamfunnet i lang tid framover.

- Mange mennesker er direkte eller indirekte berørt av det som har skjedd. Det er tragisk og meningsløst, sier Kopland til bygdeposten.

Planer klare

Kopland forteller at kommunen har egne kriseplaner for det overordnede arbeidet og i tillegg er det egne planer for alle skoler og barnehager. Etter det Bygdeposten erfarer er flere driftsenheter i Modum kommune direkte eller indirekte berørt av ulykken.

- Hva gjør kriseteamet rent konkret?

- Det kjenner jeg ikke til i detalj, men det handler nok mye å være til stede og tilby hjelp som de pårørende kan trenge, sier Kopland.

Obduseres

Politiet i Søndre Buskerud skriver dette i en pressemelding i ettermiddag: Søndre Buskerud politidistrikt mottok lørdag 22.mars kl. 2320 melding om dødsfall i hytte ved Lauvtjern i Hokksund i Øvre Eiker.

En slektning var bekymret fordi man ikke fikk telefonkontakt med slektninger på hytta. Nødetater reiste straks til stedet. Nødetater iverksatte livreddende førstehjelp umiddelbart ved ankomst.

Det ble tidlig konstatert at to personer allerede var døde, en kvinne i 30 årene og en gutt på 7 år. Det ble også iverksatt livreddende førstehjelp på mann i 20 årene og ei jente på 9 år, som også oppholdt seg på hytta.

Disse to ble sendt til Oslo Universitetssykehus, Ullevål. Tilstanden skal fortsatt være kritisk. Politiet kan bekrefte at det luktet gass i hytta. Årsaken til hendelsen er foreløpig ukjent. Politiets teknikere vil i dag gjennomføre tekniske undersøkelser på stedet».

LES OGSÅ: Tragedie i hytteidyll

Kan ha omkommet av propangass

Mor og barn funnet døde i hytte